Baltasis sausas
Vynas gaminamas iš vynuogių, kurios užaugintos geriausiuose Burgundijos regiono vynuogynuose. Tai užtikrina vyno kokybę ir pastovias skonio bei aromato savybes.
Vynas brandintas 8 - 10 mėn. plieninėse statinėse. Nedidelė dalis vyno, apie 30%, brandinama naujose ir senose prancūziško ąžuolo statinėse.
Vyno aromatas yra subtiliai sodrus. Dominuoja elegantiški baltųjų gėlių, prinokusių citrusinių bei geltonųjų vaisių kvapai.
Burnoje vynas vaisiško ir minerališko skonio. Citrusinių vaisių rūgštis suteikia vynui ilgai išliekantį gaivumo pojūtį skonyje.
Pateikti 10 - 12°C prie menkės, šamo ar paukštienos patiekalų su grietinėlės padažu. Taip pat, daugiaryžis pagardintas jūros gėrybėmis arba šviežių daržovių salotos sukurs puikų vyno ir patiekalo skonio balansą.
Nuo 1825 metų Faiveley šeima su gilia pagarba dirba Burgundijos širdyje – Cote de Nuits, Cote de Beaune ir Cote Chalonnaise regionuose, kur gimsta prestižiniai Grands Crus ir Premiers Crus vynai. Iš kartos į kartą perduodamos vyndarystės paslaptys ir aistra leidžia „Domaine Faiveley“ šiandien būti didžiausiu šeimos valdomu vynuogynų ūkiu Burgundijoje, valdančiu įspūdingą 13 Grands Crus, 35 Premiers Crus ir 28 komunos vynų asortimentą. Šio gamintojo vynai visuomet pasižymi elegancija ir nepriekaištinga kokybe.
Vyno stilius
„Domaine Faiveley“ vynai yra elegantiški ir puikiai subalansuoti, atspindintys unikalų Burgundijos terroir. Didelis dėmesys skiriamas kiekvienos apeliacijos charakteriui ir subtiliems skirtumams, kuriuos lemia dirvožemis bei mikroklimatas.
Prestižiniai vynuogynai
„Domaine Faiveley“ valdo išskirtinius vynuogynus prestižinėse Burgundijos vietovėse:
Didelis dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai ištisus metus, nuo genėjimo žiemą iki kruopštaus derliaus priežiūros vasarą, siekiant užtikrinti optimalų ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogių sunokimą.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
„Domaine Faiveley“ vynai pasižymi puikiu balansu ir elegancija, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandintais. Raudonieji vynai turi puikų potencialą ilgam brandinimui, per kurį atsiskleidžia jų kompleksiškumas ir subtili taninų išraiška. Baltieji vynai taip pat gali bręsti, įgaudami dar daugiau gylio bei koncentracijos.