Pastiprintas saldus
Niepoort Ruby Douro DO – klasikinis jaunas, vaisiškas ir elegantiškas vynas, atspindintis Douro slėnio esmę bei vyndarių šeimos, veikiančios nuo 1842 m., tradicijas. Šis vynas yra vienas gryniausių Porto stiliaus pavyzdžių, gaminamas iš įvairių Douro šlaitų vynuogių, išlaikant vaisių energiją, bet kartu – subtilų struktūros balansą.
Vynas, kurį mėgsta tiek pradedantieji, tiek pažengę degustatoriai, vertinantys kokybišką, bet neperkrautą saldumo profilį.
Aromatas intensyvus, bet rafinuotas – dominuoja prinokę juodieji vaisiai: vyšnios, gervuogės, slyvos, mėlynės; gėliškos natos: našlaitės, rožės; prieskoninės užuominos: šokoladas, juodieji pipirai, tabako lapai. Visa tai sujungta subtilia alkoholio šiluma, kuri iškelia aromatus.
Skonis sodrus ir apvalus, su ryškiu vaisiškumu ir subalansuotu saldumu.Tekstūra: šilkinė, tanki, bet ne per sunki.Taninai: švelnūs, bet jaučiami – suteikia stuburą. Poskonis: ilgas, paliekantis juodųjų uogų, šokolado ir lengvo prieskoningumo įspūdį.
Derliaus nuėmimas: rankomis, iš senų mišrių vynuogynų („field blend“). Fermentacija: vyksta tradiciniu būdu akmeninėse „lagares“ (atvirose talpose). Fermentacijos stabdymas: kai pasiekiamas norimas cukraus ir alkoholio balansas, fermentacija nutraukiama pridedant vynuogių spirito (aguardente) – taip išsaugomas natūralus saldumas. Brandinimas: apie 2–3 metus didelėse ąžuolo statinėse (balseiros) Vila Nova de Gaia rūsiuose.
Tokia trukmė leidžia išlaikyti šviežumą, vaisiškumą ir jaunatvišką spalvą – būdingą Ruby stiliui.
Likutinis cukraus kiekis 90-100g/l.
Rūgšties kiekis 4,2 g/l.
Tiekti 12-14 °C prieį vairių minkštų sūrių, riešutų ir džiovintų vaisių, šokoladinių ledų, pyragaičių ar vietoje deserto.
Niepoort – tai viena ikoniškiausių ir labiausiai gerbiamų vyninių Portugalijoje, kuri nuo 1842 metų kuria išskirtinius porto vynus bei Douro, Dão, Bairrada regiono vynus. Niepoort - šeimos valdoma vyninė. Vizija, pagarba tradicijoms, drąsa, smalsumas ir neramumas: Niepoort šeimos kelią žymi visos šios savybės. Rezultatai yra kruopštaus darbo vaisius, bet kartu ir noras diegti naujoves, kylantis iš partnerystės ir kartų santykių. Per visą Niepoort istoriją visada buvo dvi kartos, dirbančios kartu. Šiandien tai penktoji ir šeštoji kartos, glaudžiai bendradarbiaujančios pelnė tarptautinį pripažinimą už savo gebėjimą derinti gilias vyndarystės tradicijas su moderniu, kūrybišku požiūriu į vyno gamybą.
Douro slėnis – unikalus terroir ir tvarios vyndarystės namai
Niepoort vynai gimsta viename seniausių ir įspūdingiausių Europos vyno regionų – Douro slėnyje, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai vieta, kur šiferio (port. xisto) dirvožemis, kalnuotas reljefas ir upės mikroklimatas sukuria idealias sąlygas brandinti charakteringus, kompleksiškus vynus.
Niepoort ypatingą dėmesį skiria tvariai vyndarystei – daugelis vynuogynų prižiūrimi biodinaminiais arba ekologiškais principais, o vynas gaminamas naudojant kuo mažiau intervencijos. Senos vynuogių veislės, kruopštus rankinis derliaus nuėmimas ir natūralios fermentacijos leidžia išsaugoti kiekvieno derliaus autentišką išraišką.
Porto meistrai, bet ne tik...
Nors Niepoort portas laikomas vienu geriausių pasaulyje, ši vyninė taip pat garsėja savo raudonaisiais ir baltaisais vynais, kurie stebina šviežumu, elegancija ir ilgaamžiškumu. Tarp žymiausių – Redoma, Batuta, Vertente ar Coche – vynai, kurie atspindi Douro regiono potencialą ne tik stiprintam, bet ir sausam vynui.
Kiekvienas butelis – tai meno kūrinys, gimęs iš gilaus ryšio su žeme, pagarba istorijai ir neblėstančios aistros eksperimentuoti.
Svarbu ne tik vadovautis teorija ir technologijomis, bet ir daryti tai, ką myli, nebijant suklysti. Eksperimentuoti ir perkurti, kol pasiekiamas tobulumas, visada gerbiant terroir ir mūsų pirmtakų išmintį. „Skirtumą daro ne mašinos, o mūsų protas.“ Štai kaip Dirkas Niepoortas kovoja už tarptautinį portugališkų vynų pripažinimą: jis rūpinasi senais vynuogynais ir tyrinėja vietinių vynuogių veislių potencialą. Įženkite kartu į Niepoort pasaulį.