Vilnius

Klaipėda

  • Falstaff

    97 / 100

Quintarelli Giuseppe Recioto Classico DOC 2007 0,375 L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Saldusis sausas

Quintarelli Giuseppe Recioto Classico DOC 2007 0,375 L

159,00

Aprašymas

Vynmedžių amžius apie 30 metų, auga jie kalkakmenio ir bazalto dirvoje. Kruopščiai atrinktos, tik gerai sunokusios vynuogės 4 mėn. vytinamos medinėse dėžėse. Taurusis puvinys pradeda atsirasti lapkritį, sausio mėnesį pasiekia savo veiklos maksimumą, tuomet ir spaudžiamos sultys. Maceracija - 20 dienų, fermentacija - 45 dienos. Vynas apie 6 metus laikytas Slavonijos ąžuolo statinėse.

Juodųjų vyšnių uogienės, džiovintų figų, juodųjų razinų, saldymedžio, migdolų, rudojo cukraus aromatų. Daug kūno, daug charakterio, daug sielos.

 

Patiekimas

Tiekti 16-18 ° C prie džiovintų vaisių lėkštės, desertų, brandžių sūrių, vietoje deserto.

Vertinimas

97 / 100

Falstaff

Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amarone’s Godfather“ – vyninės reputacija yra tokia stipri, kad jai nereikia nei interneto svetainės, nei viešai skelbiamo adreso ar telefono. Šeimos ūkis, apimantis vos 11 hektarų kalkakmenio ir bazalto dirvožemio vynuogynų, kasmet pagamina itin ribotą kiekį vyno, kurio rankomis rašytos etiketės puošia prestižiškiausių pasaulio restoranų vynraščius.

Tai ūkis, kuris ne tik puoselėja senąsias Amaronės gamybos tradicijas, bet iš esmės jas ir sukūrė. ‘Corvina’, ‘Corvinone’ ir ‘Rondinella’ vynuogės čia vytinamos net 4 mėnesius, o Amarone gaminama tik išskirtiniais, itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas neatitinka ypač aukštų reikalavimų, jis išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ – paprastesnis Veneto raudonasis, tačiau išlaikantis nepriekaištingą kokybę.

Ūkyje taip pat gaminama „Amarone Riserva“ tik ypatingiausiais metais. Net ir Valpolicella DOC vynas čia gaminamas iš vytintų (apie 2 mėnesius) vynuogių, todėl laikomas vienu geriausių pasaulyje. Be vietinių veislių, Quintarelli išskirtinai vytina ir ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Cabernet Franc’ bei ‘Merlot’, iš kurių kuriami „Primi Fiore“ ir legendinis „Alzero“. Vyninėje iki šiol laikomasi Giuseppe Quintarelli puoselėtų tradicijų – degustacijos čia primena sakralinę ceremoniją, o spjaudyklės nenaudojamos, nes kiekvienas lašas brangus.

Vyno stilius

Giuseppe Quintarelli vynai išsiskiria koncentracija, aromatiniu gilumu, rafinuotu saldumo ir rūgšties balansu bei nepaprastu ilgaamžiškumu.

  • Raudonasis vynas – intensyvus, kompleksiškas, su džiovintų vaisių, vyšnių, prieskonių, kakavos, tabako ir žolelių natomis. Tvirtos struktūros, bet išlaikytas aksominis taninų švelnumas.
  • Amarone della Valpolicella – ikoninis vynas, gaminamas tik ypatingais metais, su nepakartojama aromatų koncentracija ir ilgu poskoniu.
  • Specialūs cuvée – „Amarone Riserva“, „Rosso del Bepi“, „Alzero“ ir „Primi Fiore“ – kiekvienas pasižymi unikalia stiliaus interpretacija ir išskirtiniu brandos potencialu.

Prestižiniai vynuogynai

Visi Quintarelli vynuogynai įsikūrę Venete, kalvotose Valpolicellos vietovėse, kur kalkakmenio ir bazalto dirvožemiai, šiltos dienos ir vėsūs vakarai užtikrina lėtą, tolygų uogų brendimą bei išraiškingą aromatinį profilį.

Svarbiausi vynuogių šaltiniai:

  • Tradicinės vietinės veislės: ‘Corvina’, ‘Corvinone’, ‘Rondinella’.
  • Tarptautinės veislės: ‘Cabernet Sauvignon’, ‘Cabernet Franc’, ‘Merlot’.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami itin ilgai – Amarone dažniausiai laikomas statinėse apie 7–8 metus, Riserva – dar ilgiau. Brandinimui naudojamos didelės slavoniško ąžuolo statinės, kurios leidžia lėtai subręsti, išsaugant eleganciją ir kompleksiškumą.

Quintarelli vynai pasižymi milžinišku brandos potencialu – geriausi pavyzdžiai gali išlikti gyvybingi ir įspūdingi 30 ar net daugiau metų. Jauni jie žavi turtingu vaisiškumu ir galia, o laikui bėgant įgauna nepakartojamo rafinuotumo.

Giuseppe Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti