Raudonasis sausas
Derlius skintas rankomis. Fermentacijos metu naudotos vietinėa kultūros mielės. Vynas 16 mėn. brandinamas naujose ąžuolo statinėse (kurios iš jų: 97% amerikietiško, 3% prancūziško).
Laukinių gervuogių, mėlynių, kadagio, kedro, žibuoklių ir juodųjų alyvuogių, saldymedžio aromatų. Vidutinio svarumo, gaivios rūgšties, ilgo minerališko poskonio.
Vyno brandinimo butelyje potencialas 15 -30 metų.
Though born in the early sixties (In 1962, Ridge made its first Monte Bello, two years later - Zinfandel) to the post-Prohibition world of modern California winemaking, Ridge relies on nature and tradition rather than technology. Our pre-industrial approach is straightforward: find intense, flavorful grapes; intrude upon the process only when necessary; draw the fruit’s distinctive character and richness into the wine.Interestingly, Monte Bello has often been called America’s First Growth, as it is the finest domestic example of a classic Bordeaux blend in which cabernet sauvignon predominates.