Vaisių ir uogų p. sausas
Sunkiai perregimo, tamsios raudonos spalvos vynas pasižymi išraiškingu tamsių prisirpusių uogų aromatu. Burnoje juntama minkšta, uogiška rūgštis, struktūriški taninai bei ilgai trunkantis aronijų, mėlynių ir juodųjų serbentų poskonis.
Tiekti 18-20 °C prie jautienos ar žvėrienos kepsnio.
Roksala – tai kaimo turizmo sodyba įsikūrusi Taručių kaime, Rokiškio rajone, visai šalia sienos su Latvija. Ši išskirtinė vieta kviečia atsipalaiduoti ramioje gamtos apsuptyje, šalia Suvainiškio telmologinio draustinio, bei mėgautis lietuviško vyno kultūra.
Lietuviškas vynas su tautinio paveldo sertifikatu
„Roksala“ garsėja savo vyno darymo tradicijomis, kurias šeima puoselėja jau daugelį metų. Net devyni vynai, gaminami sodyboje, yra pripažinti Lietuvos tautinio paveldo produktais.
Gamina vaisių ir uogų vyną iš vietinės žaliavos
Vynas fermentuojamas ir brandinamas natūraliai
Rūsys su išskirtine vyno kolekcija
Edukacija ir patirtys: „Vyno kelias“
Apsilankiusieji gali:
Apžiūrėti šiauriausią Lietuvoje vynuogyną
Degustuoti įvairius vynus (vyšnių, šermukšnių, juodųjų serbentų, obelų ir kt.)
Dalyvauti edukacinėje programoje „Vyno kelias“
Susipažinti su vyno gamybos procesu nuo uogos iki taurės
Aplankyti autentišką vyno rūsį
Gamta, ramybė ir aktyvus poilsis
Sodyba įsikūrusi greta miško masyvo, todėl tai puiki vieta:
Uogauti ir grybauti
Vaikščioti gamtoje
Stebėti paukščius ir mėgautis absoliučia ramybe.
Organizuoti gamtos terapijos savaitgalius.