Baltasis sausas
Išskirtinis vynas iš Etnos vulkano papėdės, pagamintas iš vynmedžių, kurių amžius svyruoja nuo 5 iki 50 metų, augančių vulkaniniame dirvožemyje, nuo 600 iki 900 m virš jūros lygio, šiauriniame Etnos papėdės šlaite. Šis regionas garsėja savo unikaliu klimatu ir dirvožemiu, kuris suteikia vynui minerališką charakterį ir ypatingus aromatus.
Po švelnaus vynuogių spaudimo fermentacija vykdyta žemoje temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Ši technika leidžia išsaugoti vyno gaivumą ir subtilius aromatus, suteikdama jam ryškų ir švarų skonį, atskleidžiantį šio vyno unikalumą.
Vynas pasižymi gelsva spalva ir kvapais, kurie primena liepžiedžių žiedus, šiltos vasaros pievą, ananasus ir žaliuosius obuolius. Tai gaivus ir sultingas vynas. Švelnūs, bet ryškūs aromatai suteikia vynui elegancijos ir lengvumo.
Tiekti 8-10° C prie itališkos pastos su artišokais/šparagais, garuose ruošos žuvies, salotų su vištiena.
This has a restrained white-pepper and mineral character, lemon bush and pulp. On the palate, the acidity is firmly integrated with citrus, flint, concentrated fruit and a medium to full body. The finish is supersavory and tense. Drinkable now but will improve with age.
Tenuta delle Terre Nere – prestižinė Sicilijos vyninė, įsikūrusi ant šiaurinių Etnos ugnikalnio šlaitų, apie 600–1 000 m aukštyje, netoli Randazzo miestelio. Įkurta 2002 m. žinomo Italijos vyno ambasadoriaus Marco de Grazia, ji tapo viena pirmųjų ir labiausiai pripažintų vyninių, kurių filosofija paremta šio unikalaus terroir išraiška. Vulkaninės kilmės dirvožemiai, turtingi mineralais, suteikia vynams ypatingą charakterį, o ekologiška praktika bei kruopštus rankinis darbas užtikrina jų autentiškumą ir aukščiausią kokybę.
Tenuta delle Terre Nere vynai garsėja savo elegancija, subtilumu ir minerališkumu, dažnai vadinami Burgundiško stiliaus Sicilijos vynais.
Raudonieji vynai – gaminami daugiausia iš ‘Nerello Mascalese’ su nedidele ‘Nerello Cappuccio’ dalimi. Jie pasižymi išraiškingais raudonųjų vaisių aromatais, subtiliomis prieskonių ir žolelių natomis, švelniais taninais bei minerališku, ilgai išliekančiu poskoniu. Dažnai lyginami su ‘Pinot Noir’ dėl savo struktūros ir aromatinio profilio.
Baltieji vynai – pagrįsti ‘Carricante’ vynuogėmis, jie išsiskiria gaivumu, citrusinių vaisių ir baltų gėlių natomis, elegantišku minerališkumu ir preciziška rūgštimi.
Vienas didžiausių vyninės išskirtinumų – „cru“ filosofija. Tenuta delle Terre Nere buvo viena pirmųjų Etnos regione, pradėjusių atskirai gaminti vynus iš pavienių vynuogynų. Kiekvienas jų turi savitą charakterį ir išraišką: Calderara Sottana, Feudo di Mezzo, Guardiola, San Lorenzo, Santo Spirito ir kiti. Šie sklypai atspindi didžiulę Etnos dirvožemių įvairovę ir leidžia sukurti itin rafinuotus, kompleksiškus vynus.
Tenuta delle Terre Nere vynai brandinami naudojant subtilų ąžuolo statinių poveikį, kuris praturtina struktūrą, bet neužgožia terroir autentiškumo. Etna Rosso ir Etna Bianco skirti mėgautis jauni, kai ryškiausiai atsiskleidžia vaisiškumas ir gaiva. Tuo tarpu „cru“ raudonieji vynai pasižymi ilgu brandinimo potencialu – laikui bėgant jie tampa dar sudėtingesni, atskleisdami visą Etnos terroir gilumą ir rafinuotumą.