Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • EKO
Thierry Allemand Cornas Reynard 2022

Raudonasis sausas

Thierry Allemand Cornas Reynard 2022

300,00

Aprašymas

Klasikinė Šiaurės Ronos „Syrah“ interpretacija, šiuolaikinėje „AOC Cornas“ apeliacijoje – Thierry Allemand „Reynard 2022“ atskleidžia terasinių granito šlaitų jėgą, senų vynmedžių gilumą ir meistrišką minimalizmo požiūrį.

Aromate susilieja sodrūs juodųjų serbentų, gervuogių ir slyvų tonai, kuriuos papildo našlaičių žiedų, juodųjų pipirų, rožių bei lengvi dūmo akcentai.

Burnoje vynas yra pilno kūno, gilios koncentracijos, bet kartu elegantiškas, šilkinės tekstūros taninų. Rūgštis gyva, struktūra tiksli, o poskonis – ilgas, daugiasluoksnis, susitelkęs į uogų intensyvumą.

Vynuogynai – įsikūrę „Reynard“ sklype Cornas apeliacijoje, ant statmenų granito šlaitų, kur auga seni vynmedžiai (kai kurie daugiau nei 40–60 metų), o dirvožemis susidaro iš suskaidytos granito uolienos.

Fermentacija vykdoma tradiciškai, su laukinėmis mielėmis. Brandinimas trunka apie 24 mėn. senose ąžuolo statinėse – taip išlaikomas vaisiškumas, struktūra ir autentiškas Cornas balsas.

Patiekimas

Patiekimo rekomendacija: 16–18 °C temperatūroje, su ant grotelių keptu antrekotu su rozmarinu, troškinta elniena su juodųjų serbentų padažu arba brandintu „Comté“ sūriu.

Apie gamintoją

Vienas iš pagrindinių šiaurinės Ronos regiono Cornas apelacijos gamintojų. Jis daro vyną iš ‘Syrah‘ vynuogių. Šie vynai, garsėja savo veislės išraiška ir aksomine tekstūra. Geriausių Les Chaillots ir Reynard cuvées gaminama tik 500 vienetų. Allemand vynų gamyba iš esmės yra tradicinė – pavyzdžiui naudojama labai mažai naujo ąžuolo. Vynuogyno sklypų vynuogės fermentuojamos atskirai nerūdijančiojo plieno ir atvirose medinėse statinėse, o perkošimai atliekami kojomis. Allemand naudoja minimalų sieros kiekį, o vynai 18-24 mėnesius brandinami su mielių nuosėdmis. Galutiniai Allemand vynai išpilstomi į butelius nefiltruoti.

Thierry Allemand Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti