Baltasis sausas
Klasikinio Burgundijos stiliaus baltasis vynas, sukurtas iš senų ‘Chardonnay’ vynmedžių, augančių Mâconnais regione. Šis cuvée išsiskiria savo grynumu ir subtiliu brandumu, būdingu senųjų vynmedžių derliui. Tai intensyvesnis, labiau koncentruotas ir natūraliai harmoningas Mâcon-Villages pavyzdys.
Taurėje atsiveria baltųjų persikų, kriaušių, citrinų žievelių ir žalių obuolių natos, kurias papildo balti gėlių žiedlapiai, migdolų užuominos ir lengvas akmens minerališkumas. Aromatas – švarus ir koncentruotas, būdingas geriausiems Mâconnais vynams.
Burnoje vynas – lengvai kremiškas ir tikslios struktūros. Dominuoja citrusų ir sultingų kaulavaisių sluoksniai, subtiliai pereinantys į minerališką, sausą ir elegantišką poskonį. Rūgštis – gyva ir gaivinanti, suteikianti puikaus balanso įspūdį.
Vynuogės auga ant kalkingo molio ir akmenuotų Mâconnais šlaitų, kurie suteikia vynui švarų mineralinį stuburą ir subalansuotą vaisiškumą. Senų vynmedžių (40–60 metų) šaknys giliai įsiskverbia į dirvožemį, todėl uogos natūraliai mažesnės, bet ypač aromatingos ir koncentruotos.
Fermentacija vykdoma su natūraliomis mielėmis, žemoje temperatūroje, siekiant išsaugoti aromatų šviežumą. Brandinimas atliekamas nerūdijančio plieno talpose, kad išliktų vyno švarumas ir grynumas.
Patiekite 10–12 °C prie citrininės baltos žuvies, šukučių su sviesto–citrinų padažu arba lengvos vištienos su kreminiu žolelių padažu.