Baltasis sausas
Atraskite nepaprastą Chablis Premier Cru „Vaillons“ vynuogyno paslaptį! Šis vynas – tai ne tik gėrimas, tai kelionė į klasikinio Šabli širdį, kur kiekvienas lašas byloja apie gryniausią terroir išraišką ir vyndarystės, įsipareigojusios išskirtinei kokybei, paslaptis. Tai investicija į patirtį, kurią sunku rasti kitur.
Vynas pasižymi gana intensyviu aromatu, kuriame juntami persikų, prinokusių gintarinių obuolių, kriaušių bei baltų gėlių kvapai. Vynuogynų dirvožemyje dominuojantis titnagas vyno aromatą praturtina dūmo natomis, suteikdamas jam papildomo kompleksiškumo.
Burnoje šis vynas yra sausas, intensyvios ir itin glotnios rūgšties, vidutinio svarumo, ryškaus skonio ir ilgo poskonio. Tai puikus balansas ir itin geras „Vaillons“ vynuogyno pavyzdys, leidžiantis pajusti tikrąjį Šabli Premier Cru veidą.
Šis vynas gaminamas viename iš nedaugelio Šabli ūkių, kurie visą vyną gamina tik iš savo vynuogynų ir niekada neparduoda vynuogių ar vyno négociant (vyno prekybininkams). Tai nepriekaištinga kokybės ir nuoseklumo garantija. Vynuogės atkeliauja iš senų vynmedžių, augančių ant specifinio dirvožemio mišinio, kuris suteikia vynui būdingą „plieninį“ ir titnaginį charakterį, kuriuo Šabli taip garsėja. „Vaillons“ Premier Cru sklypas, iš kurio gaunamos vynuogės, yra 2,5 ha ploto ir apima tokius vynuogynus kaip Vaillons proper, Roncières, Séchet, Châtains ir Epinottes.
Tiekti 10 - 12 °C kaip aperityvą, prie jūros gėrybių, austrių, plekšnės ar oto grietinėlės padaže.
„Domaine Servin“, įsikūręs pačiame Šabli regione, mena gilią istoriją, siekiančią 1654 metus. Nuo pat pradžių Servin šeima buvo atsidavusi vynuogių auginimui ir vyndarystei, puoselėdama žemę ir tobulindama šio tauraus amato paslaptis. Šiandien ūkiui priklauso 32 hektarai vynuogynų, iš kurių nemaža dalis yra prestižiniuose Premier Cru ir Grand Cru plotuose. Vadovaujant François Servinui, vyninės vynų kokybė kasmet akivaizdžiai auga. Jis ne tik atnaujino vynmedžius, sodindamas juos žymiai didesniu tankumu, nei įprasta regione. Geriausiuose „Servin“ turimuose plotuose derlius renkamas tik rankomis u, pabrėžiant preciziškumą ir dėmesį detalėms. François stengiasi derinti tradicinius ir modernius vyndarystės metodus, naudojant nerūdijančio plieno fermentacijos talpas, tačiau dalis jo vynų turi ir subtilų ąžuolo „prisilietimą“, o „Grand Cru“ vynai beveik visi fermentuojami ąžuolo statinėse.
Vyno stilius
„Domaine Servin“ vynas pasižymi išskirtiniu balansu, yra malonus tiek jaunas, tiek subrendęs.
Baltasis vynas – pasižymi aiškiu minerališkumu, pilna tekstūra, ekspresyviu, tyru aromatu ir puikiai integruotu ąžuolo charakteriu. Jame jaučiamos gaivios geltonų vaisių natos, persipynusios su subtiliais dūmo akcentais, kuriuos suteikia regiono Kimeridžo mergelio ir molingo kalkakmenio dirvožemis, kuriame klesti ‘Chardonnay‘ vynuogės.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti per ilgus šimtmečius, pabrėžiantys jų gilų ryšį su Šabli terroir. Tarp jų išsiskiria:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vienas didžiausių „Domaine Servin“ vyno privalumų – jo stilius leidžia mėgautis vynais dar jaunystėje. Jie yra puikiai subalansuoti ir skanūs iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti laikui bėgant, atskleisdami dar daugiau gilumo ir sudėtingumo.