Raudonasis sausas
IŠANKSTINĖ VYNO PREKYBA - PRELIMINARI DATA 2025 m. LAPKRIČIO MĖNESIO VIDURYS.
Kanonkop Pinotage Stellenbosch 2015 – tai etaloninis Pietų Afrikos vynas, atspindintis tiek Kanonkop Estate meistriškumą, tiek šalies unikalų vyndarystės paveldą. Šis vynas – vienas geriausių ‘Pinotage’ pavyzdžių pasaulyje, įrodantis, kad ši veislė gali kurti gilius, kompleksinius ir ilgaamžius vynus.
‘Pinotage’ – tai vietinė Pietų Afrikos vynuogių veislė, sukurta sukryžminus ‘Pinot Noir’ ir ‘Cinsault’. 2015-ųjų derlius laikomas vienu iš geriausių per pastaruosius dešimtmečius, pasižymėjusiu idealiu klimatu, leidusiu uogoms subręsti tolygiai ir išlaikyti natūralią rūgštį bei aromatų gilumą.
Taurėje vynas tamsiai rubino spalvos su violetiniais atspalviais. Aromate atsiveria juodųjų vyšnių, gervuogių, slyvų, vanilės, dūmo ir švelnaus saldymedžio natos. Laikui bėgant kvapas ryškėja, atsiskleidžia šokolado, kavos pupelių, tabako lapų ir subtilių ąžuolo prieskonių užuominos.
Burnoje vynas koncentruotas, sodrus ir pilno kūno. Prinokusių vaisių saldumas ir švelnūs, aksominiai taninai sukuria harmoningą struktūrą. Rūgštis subalansuota, suteikia vynui gyvybingumo, o poskonis – ilgas, kompleksiškas, su šilto žemės ir dūmo niuansais.
Fermentacija vyksta atvirose betoninėse talpose, naudojant tradicinį „punch-down“ metodą, kad būtų išgauta didesnė taninų koncentracija. Po to vynas 16 mėn. brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių apie 80 % – naujos.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie ryškių azijos virtuvės patiekalų, troškinio su ėriena arba kiaulienos šašlykų.
Kanonkop vyninė neretai vadinama Pietų Afrikos Priemier Grand Cru Classe vyno ūkiu. Šeimos vyninei daugiau nei 40 metų perleidžiamai iš kartos į kartą priklauso 100 ha vynuogynų Simonsberg kalno šlaituose, kuriuose galima aptikti daugiau nei 50 metų senumo 'Pinotage' vynmedžių. Čia gaminimai vieni geriausių raudonųjų vynų visoje Pietų Afrikoje. Vyno gamyba remiasi senomis tradicijomis: didžioji dalis vynuogynų nėra dirbtinai drėkinami, vynas fermentuojamas sekliose plačiose betoninėse talpose ir vėliau brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse; bei viskas atliekama tame pačiame ūkyje.