Baltasis sausas
Klasikinis „Chablis“ - aiškus, veržlus, minerališkas, turtingas. Derlius kruopščiai surintas rankomis ir dar kartą perrinktas ant rūšiavimo stalo, kad galutiniam vynui būtų naudojamos tik geriausios uogos. Po fermentacijos ir vėlesnio 9 mėnesių laikymo plieninėse talpyklose su mielėmis, vynas išpilstomas į butelius. Kvapas primena baltus vaisius, tokius kaip obuoliai, kriaušės, greipfrutai, kuriuos lydi subtili mielių nata.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie austrių, jūros gėrybių ar žuvies patiekalų bei minkštų, kremiškų sūrių.
Domaine Billaud‑Simon – viena seniausių ir įtakingiausių Chablis regione, įkurta dar 1815 m. Charles Louis Noël Billaud. Nuo 2014 m. ūkis priklauso Domaine Faiveley šeimai, tačiau išlaiko savo dviejų šimtų metų tradiciją ir stilių. Vynai garsėja rafinuotumu, struktūra ir grynu ‘Chardonnay’ charakteriu, reprezentuojančiu klasikinį Chablis stilių.
Vynuogynai
Ūkis valdo apie 17 hektarų – įskaitant 4 Grand Cru ir 4 Premier Cru sklypus (pvz., Montée de Tonnerre, Fourchaume, Vaillons) Vynmedžiai auginami ant Kimmeridžio kalkakmenio ir molio dirvožemių, suteikiančių vynui išskirtinį minerališkumą. Ūkis taiko tvarios praktikos metodus (pvz., rankinę derliaus atranką, minimalų herbicidų naudojimą).
Vyno stilius
Domaine stengiasi kurti švarų, minerališką Chablis, su puikiu rūgšties ir vaisiškumo balansu. Vynai – elegantiški, rafinuoti, išraiškingi tiek jauni, tiek subrendę. Fermentuojama nerūdijančio plieno talpose (kai kuriems Premier/Grand Cru – nedidelė dalis senų ąžuolo foudre statinių), taip išlaikant vaisių tyrumą ir subtilią ir minimalistinę ąžuolo integraciją .
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Pagrindiniai vynai be ąžuolo brandinami 14–16 mėn. nerūdijančio plieno talpose; tam tikros Premier/Grand Cru etiketes brandinamos dalinai sename ąžuole . Vynai yra skanūs jauni, tačiau turi brandos potencialą – 5–15 metų, o Grand Cru vynai – iki 20 metų.