Putojantis sausas
Vynui pagaminti naudojamos Chardonnay uogos sirpstančios Montagne de Reims Verzenay Grand Cru kaimelyje. Vidutinis vynmežių amžius - 50 metų, dozažas - 0 g/l. 8 % vyno brandinta prancūziško ąžuolo statinėse. Po išpilstymo į butelius vynas brandintas dar 30 mėnesių su mielių nuosėdomis. Išpilstyta 5000 butelių.
Harmoningas, elegantiškas klasikinio metodo putojantis vynas kvepia sviestinėmis bandelėmis, prieskoniais, baltomis gėlėmis. Burnoje ataka energinga, bet rafinuota: minkšta kremiška puta deramai subalansuota su minerališkumu.
Tiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, su austrėmis, kepta žuvimi (jūros ešeriu) pagardinta bešamelio padažu, svieste keptomis jūros šukutėmis ar minkštais sūriais, tokiais kaip Langres.
This is super fresh and quite exotically fruity with apricot, mango and peach aromas, leading to a supple, fleshy palate that has a smooth and fresh delivery of ripe peaches and nectarines. Drink now.
Vienas seniausių Moulin-à-Vent apeliacijos gamintojų, Prieur šeimos ūkis buvo įkurtas dar 1850 m. Ši prestižinė šeima šiandien valdo ne tik „Jacques Prieur“ vyninę Burgundijoje, bet ir „Château Rouget“ Pomerolyje bei užsiima „Récoltant-Manipulant“ veikla Šampanėje. Moulin-à-Vent apeliacijoje išsiskiriantis terroir yra unikalus – čia dominuoja rožinio granito dirvožemis su mangano priemaišomis, kurios nebūdingos aplinkinėms garsioms apeliacijoms. Būtent šios priemaišos lemia mažesnį derlingumą ir didesnę skonio koncentraciją, suteikdamos vynui išskirtinį charakterį.
Vyno stilius
Prieur šeimos Moulin-à-Vent vynai garsėja elegancija, struktūra ir ilgaamžiškumu. Tai rafinuoti, sodrūs vynai, puikiai atskleidžiantys ‘Gamay’ vynuogių potencialą šiame terroir.
Prestižiniai vynuogynai
Ūkiui priklauso keletas iškiliausių Moulin-à-Vent vynuogynų, kurių kiekvienas suteikia unikalų indėlį į galutinį vyno profilį:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai fermentuojami tradiciniais metodais, naudojant natūralias mieles, ir brandinami tiek ąžuolo statinėse, tiek didesnėse medinėse talpose, siekiant išlaikyti vaisių šviežumą ir terroir autentiškumą. Moulin-à-Vent iš Prieur šeimos ūkio gali būti mėgaujamas jaunas dėl savo sodraus vaisiškumo, tačiau geriausi pavyzdžiai puikiai bręsta 10–15 metų, įgydami dar daugiau elegancijos ir kompleksiškumo.