Baltasis sausas
Sotus, ryškus, mėsingas. Baltojo persiko, citrinmedžių žiedų, migdlų, krembriule, titnago aromatų. Tvirtos tekstūros, aštrios rūgšties, prieskoninių žolelių poskonio. Rekomenduotina vyną vartoti dabar bei jį brandinti.
Patiekti 11-13 °C temperatūros prie lašišos kepsnio su prieskoninių žolelių padažu ar paukštienos grietinėlės padaže.
Pretty aromas of honeysuckle, white peach, lemon tart and flint. It’s full-bodied, yet bright, with tangy acidity. Textured and fleshy. Some spice and hay notes to close. Drink or hold.
„Cristom Vineyards“, įsikūrę Willamette slėnyje, Oregone, 1992 metais įsteigė Gerrie šeima. Jų tikslas buvo kurti išskirtinius vynus, atspindinčius unikalias augavietes, naudojant senojo pasaulio technologijas ir derinant biodinaminės bei ekologinės žemdirbystės metodus. Ūkio filosofija remiasi tradiciniais metodais: kruopščiu vietos parinkimu, mažu derlingumu, viso klasterio fermentacija ir vietinėmis mielėmis. „Cristom“ siekia gaminti subalansuotus, dinamiškus, intensyvius, tvirtos struktūros ir ilgaamžius vynus. „Cristom“ ženklą sukūrė menininkas Timothy Tyleris, o pavadinimas „Cristom“ – tai dviejų Gerrie vaikų, Christine ir Tomo, vardų junginys. „Cristom“ vynai yra daugelio unikaliai nulemtų individualių gyvenimų ir žemės interpretacijų, meistriškumo, vertybių ir principų, kruopščiai puoselėtų laikui bėgant, produktas.
Vyno stilius
„Cristom Vineyards“ vynai pasižymi išskirtiniu charakteriu, atspindinčiu Willamette slėnio terroir unikalumą. Jie yra elegantiški, harmoningi ir kompleksiški, tinkami tiek jaunystėje, tiek brandūs.
Prestižiniai vynuogynai
„Cristom Vineyards“ valdo kelis prestižinius vynuogynus Willamette slėnyje, kurie garsėja savo unikaliomis augimo sąlygomis:
Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti, mažiau žinomi, tačiau ne mažiau vertingi sklypai, kuriuose auginamos ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Dėka švelnių taninų ir ryškios rūgšties, "Cristom" vynais galima mėgautis, kai jie dar jauni, tačiau jie taip pat puikiai bręsta ir tobulėja bėgant laikui. ‘Pinot Noir’ vynai ypač garsėja savo ilgaamžiškumu.