Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
De Martino Ungrafted Cinsault Itata Valley 2024

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

De Martino Ungrafted Cinsault Itata Valley 2024

26,00

Aprašymas

Šis vynas gimsta Itata slėnyje, kur dar išlikę neįskiepyti, daugiau nei šimtmetį skaičiuojantys 'Cinsault' vynmedžiai. Šie senoviniai krūminiai vynmedžiai, augantys natūraliai, be dirbtinio įsikišimo, leidžia sukurti vyną, kuris perteikia gryną veislės esmę: gaivą, skaidrumą ir autentišką pietinės Čilės pajūrio terroir išraišką.

Aromate atsiskleidžia raudonųjų serbentų, aviečių ir vyšnių natos, kurias papildo laukinių gėlių, apelsinų žievelės bei švelnių prieskonių užuominos. Kvapas yra gaivus ir elegantiškas, išlaikantis Itata vynams būdingą gaivą ir subtilų minerališkumo toną.

Burnoje vynas yra vidutinio kūno, itin gyvas ir grakštus, su ryškia rūgštimi ir švelniais, šilkiniais taninais. Skonyje dera sultingi raudoni vaisiai, šiek tiek džiovintų žolelių ir granitinės dirvos minerališkumas, suteikiantis vynui struktūros ir gylio. Poskonis – ilgas, sausas, su elegantiška uogų ir prieskoniška pabaiga.

Vynuogės auga ant granitinio uolienų dirvožemio, maždaug 20 km nuo Ramiojo vandenyno, kur dienos karštį subalansuoja vėsūs jūros vėjai. Senieji, neįskiepyti 'Cinsault' vynmedžiai, sodinti dar XX a. pradžioje, suteikia vynui ypatingo autentiškumo ir koncentruotos, tačiau subtilios struktūros.

Fermentacija vyksta su laukinėmis mielėmis, cementinėse talpose, be ąžuolo, siekiant išlaikyti gryną terroir išraišką.

Patiekimas

Patiekite 14–16 °C temperatūroje su ant žarijų kepta antiena ir granatų padažu, viduržemio daržovių troškiniu su čiobreliais arba ispanišku avies pieno sūriu „Manchego“ su alyvuogių tapenada.

Apie gamintoją

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų.

Vyno stilius

De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose.

  • Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais.
  • Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo.

Prestižiniai vynuogynai

De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose:

  • Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį.
  • Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

De Martino

De Martino

Čilė Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti