Baltasis sausas
Vynuogės šiam vynui buvo nuimtos rankomis iš dviejų atskirų vynuogynų, auginamų taikant biodinaminius ūkininkavimo metodus ir sertifikuotų pagal "Demeter" standartus. Vynas fermentuojamas prancūziško ąžuolo statinėse, o švelnumą jam suteikia malolaktinė fermentacija ir laikymas su mielėmis 11 mėnesių, periodiškai atliekant batonage procedūrą.
Vyno aromatas itin ryškus – jaučiasi citrusinių vaisių ir šeivamedžio žiedų natos, persipynusios su skaldytų akmenų užuominomis. Skonio profilyje išsiskiria balti persikai ir citrusiniai vaisiai, papildyti gėlių niuansais ir subtiliais rūgšties bei briošė bandelės akcentais.
Patiekti 10-12 °C temperatūros ąžuoliniams baltiesiems vynams skirtose taurėse prie žuvies patiekalų, tokių kaip griliuje keptos lašišos ar menkės, oto kepsnio, pagardinto kreminiu grietinėlės ir prieskoninių žolelių padažu.
Aromas of lemon zest, sliced pear and apple blossom followed by sour cream, toast and subtle sea spray minerality. Medium-bodied, moderate acidity. Pure and delicate. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.
Felton Road – tai nedidelis, šeimos valdomas ūkis, kuris tapo vienu labiausiai pasaulyje pripažintų Naujosios Zelandijos ‘Pinot Noir’ gamintojų. Visi vyninės vynuogynai yra įsikūrę prestižinėje Centrinio Otago vietovėje – į šiaurę orientuotame Elms Bannockburn Vineyard. Nuo 2000 m. čia taikomi griežti ekologinės ir biodinaminės vynuogininkystės standartai, užtikrinantys maksimalų terroir išraiškingumą ir tvarumą.
Pagrindinis vyndarys Blair Walter savo patirtį su ‘Pinot Noir’ kaupė Oregone (JAV) ir Burgundijoje, o į Felton Road įnešė klasikinės vyndarystės žinias bei kruopštų dėmesį detalėms. Visos vynuogės skinamos tik rankomis. Unikali vyninės architektūra – trijų aukštų pastatas, integruotas į šlaitą – leidžia visus gamybos procesus vykdyti gravitaciniu būdu, be siurblių naudojimo. Fermentacija vyksta tik su natūraliomis mielėmis, o vynas nėra skaidrinamas ar filtruojamas, siekiant išsaugoti natūralų skonį ir struktūrą.
Pasak žymaus vyno kritiko James Suckling, „Jei centrinį Otagą galima prilyginti Côte de Nuits, tai Bannockburn būtų tarsi Vosne-Romanée, ir aš drąsiai galiu pasakyti, kad Felton Road prilygsta legendinei DRC“.
Vyno stilius
Felton Road vynai išsiskiria natūralumu, preciziška struktūra ir ypatingu terroir atspindžiu. Jie subalansuoti, elegantiški ir ilgaamžiai.
Prestižiniai vynuogynai
Visi Felton Road vynuogynai tvarkomi biodinamiškai, siekiant natūralios pusiausvyros tarp dirvožemio, augalų ir aplinkos.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai brandinami ąžuolo statinėse, kurių naujo ąžuolo dalis yra kruopščiai kontroliuojama, kad nebūtų užgožtas natūralus vaisiškumas. Brandinimo laikotarpis priklauso nuo vyno stiliaus – ‘Pinot Noir’ dažniausiai brandinamas 13–18 mėnesių, o ‘Chardonnay’ – apie 12 mėnesių.
Felton Road vynai puikiai atsiskleidžia jauni, tačiau aukščiausios kokybės ‘Pinot Noir’ gali gražiai bręsti 10–15 metų, išlaikydami balansą, aromatinį gilumą ir eleganciją.