Raudonasis sausas
Albe yra mūsų duoklė tradicijoms, tai Barolo vynuogynų mišinys. Tikrasis Albės grožis yra saulės glamonė, kas rytą tris kartus patekanti virš mūsų vynuogynų. Išskirtinis gamtos paprastumas paverčia gyvybės pabudimą kasdieniu stebuklu. -Milena Vajra. Glamonės ir stebuklus rasite iš šio vyno taurėse. Vymedžiai auga 380–480 mvjl aukštyje. Rankiniu būdu surintos ir tris kartus atrinktos vynuogės fermentuotos nerūdijančio metalo talpose. Vynas 23 mėn. brandintas didelėse slavoniško ąžuolo statinėse po 50 ir 75 hektolitrų.
Vyno aromatai gėliški, papildyti mėtos gaiva ir raudonųjų serbentų natomis. Vynas yra sultingas, ir vaisiškas, sirpių vyšnių bei puikiai subalansuotų traškių taninų, vynas kuriam dar daugiau kompleksiškumo suteikia tabako, pipiro ir cinamoninių pyragaičių skonio akcentai.
Tiekti 16-18°C prie jautienos kepsnio su triufelių padažu, grybų rizoto arba moliterno sūrio.
A firm and polished red with berries and spices, like nutmeg and pepper. Orange peel, too. Medium body. Fresh and energetic finish. Drink after 2026.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.