Raudonasis sausas
Coste di Rose yra maža teritorija Comune di Barolo. Ji yra ant stataus šlaito, kuris kyla iš Bosco della Fava ir greitai leidžiasi link Monforte d'Alba sienos. Didžiausia emocija yra ta, kuri pajaučiama pasiekus vynuogyno viršūnę: joje iškyla penkių metrų aukščio gryno Arenarie di Diano kopa, liudijanti unikalią Coste di Rose dirvožemio sudėtį. Šis smėlis suteikia Barolo DOCG Coste di Rose išskirtinio charakterio: vyšnių ir rožių žiedlapių tonus, mėtų ir saldžių prieskonių skonius, šilkinius taninus ir turtingą gurkšnį. Rankomis rinktas derlius, fermentuotas nerūdijančio metalo talpose. Vynas 28 mėn. brandintas didelėse slavoniškose 25 ir 40 hektolitrų statinėse. Burnoje vis dar jaunatviškas, tačiau sodrus.
Ilgas brandinimo potencialas.
Tiekti 16-18°C prie Osso buco- veršienos troškinio, velingtono kepsnio arba pekino anties.
Very perfumed with fresh roses and lilacs as well as cherries and raspberries. Medium-bodied with firm tannins and a slightly fluid center palate, but should fill in nicely with bottle age. From organically grown grapes. Better in a few years.
G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais, yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.
Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.
Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.
Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.
Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.
Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.