Vilnius

Klaipėda

G. D. Vajra Nebbiolo Clare J.C. Langhe DOC 2024

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

G. D. Vajra Nebbiolo Clare J.C. Langhe DOC 2024

29,00

Aprašymas

Gaivus, jaunatviškas ir vaisiško stiliaus vynas pagamintas iš jauniausių 'Nebbiolo' vynmedžių derliaus. Vynas, kurio lengvas stilius puikiai tiks mėgstantiems subalansuotus ir dinamiškus vynus.

Vynas gaminamas iš 'Nebbiolo' vynuogių, kurių sultys buvo fermentuojamos nerūdijančio plieno talpose.  Po fermentacijos įvyko malolaktinė fermentacija, suteikianti vynui švelnesnį ir subalansuotą skonį. Vynas buvo trumpai brandintas plieninėse talpose, kad išlaikytų savo šviežumą ir vaisiškumą.

Vynas pasižymi intensyvia vyšnių rubino spalva, kuri atspindi jo gaivumą ir gyvybingumą. Aromatai atveria subtilę rožių žiedlapių, vyšnių, miško uogų ir džiovintų braškių puokštę. Šiuos aromatus praturtina raudonųjų apelsinų, mėtos ir saldžių prieskonių natos, suteikiančios vynui papildomą gilumą ir kompleksiškumą.

Burnoje vynas pasižymi šviežių vyšnių ir aviečių skoniais, kurie puikiai dera su vaisiškais ir šviežiais taninais, suteikiančiais vynui malonią struktūrą. Tai vynas, kurio lengvumas ir gaivumas išsiskiria, tačiau jis išlieka kompleksiškas ir gilus kiekviename gurkšnyje.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C prie:

 

  • Kepta jautiena su žolelėmis: Jautienos kepsnys, paruoštas su rozmarinu, čiobreliais ir česnaku, suteiks vynui galimybę atskleisti savo taninus ir šviežumą.
  • Kepta vištiena su prieskoniais: Vištienos kepsnys, pagardintas rozmarinais, balzamikiniu actu ir spalvotais pipirais.
  • Barbekiu kepsniai: Mėsos šašlykai ar barbekiu patiekalai su švelnia marinuota mėsa (pvz., jautiena ar kiauliena), pagardinti prieskoniais, tokiais kaip kuminas, paprika ar čiobreliai.
  • Lazanija su mėsa: Tradicinė lazanija, kurioje susilieja jautienos faršas, pomidorų padažas ir sūris, papildys vyno vaisių ir gėlių natas.
  • Rizoto su miško grybais: Rizoto su miško grybais ir parmezanu leis vynui atsiskleisti su savo subtiliais prieskonių ir vaisių tonais.
  • Pasta su pomidorų padažu: Klasikinė pasta su pomidorų padažu ir šlakeliu raudonojo vyno – paprastas, bet skanus pasirinkimas, kuris puikiai dera su vyno gaivumu.

 

Apie gamintoją


G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais,  yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.

Vajra šeimos vyninės istorija ir vertybės

Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.

Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.

G.D. Vajra vynai – terroir atspindys ir aukščiausia kokybė

Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.

Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.

Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.

Jums galėtų patikti