Gaja Ca’Marcanda Promis Toscana IGP 2023 - „Promis“ – vienas iš atpažįstamiausių Gaja vyninės kūrinių iš Bolgheri. Tai trijų vynuogių derinys – Merlot, Syrah ir Sangiovese, sujungiantis itališką eleganciją, Viduržemio jūros gaivumą ir Bordo tipo struktūrą. Vynas atspindi Toskanos žemės charakterį – molingą, kalkingą dirvožemį („terre brune“) ir šiltą, saulėtą klimatą.
Aromate – prinokusios avietės, mėlynės, juodieji serbentai, raudonojo pipiro ir žolelių natos. Skonyje juntama švelni taninų struktūra, subalansuota rūgštis ir vaisiškas, elegantiškai kremiškas poskonis su švelniu prieskoniu ir minerališku sūrumu. Ilgas, subalansuotas ir harmoningas vynas, kuris sujungia brandumą su gaivumu.
Vynas 12 mėnesių brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, po to – keli mėnesiai butelyje.
Patiekti 16-18 °C temperatūros. Puikiai dera su raudonos mėsos kepsniais, ėriena, paukštienos troškiniais su žolelėmis, brandintais sūriais ar itališkais patiekalais su pomidorų padažu bei alyvuogėmis, keptais kaštainiais.
Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.
Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.
Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.
Vyno stilius
Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.
Prestižiniai vynuogynai
Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.