Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    93+ / 100

Gaja Gaia & Rey Langhe DOP 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Gaja Gaia & Rey Langhe DOP 2017

99,00

Aprašymas

2017 m. „Gaja Gaia & Rey Langhe DOP 2017“ yra itališko baltojo vyno, pagaminto iš „Chardonnay“, viršūnė, liudijanti GAJA vyninės, esančios Pjemonte, šiaurės vakarų Italijoje, meistriškumą. GAJA, plačiai vertinama kaip viena didžiausių pasaulio vyno valdų, gamina kultinius, kolekcionuojamus vynus.

Šis vynas yra švytinčios šiaudų geltonumo spalvos su auksiniais atspindžiais, kurie byloja apie jo gilumą ir eleganciją. Skonis – turtingas ir ištvermingas, harmoningai suderinantis prinokusius vaisius ir gyvybingą rūgštingumą. Pabaigoje išlieka rafinuotas, mineralais dvelkiantis gaivus skonis.

„Gaia & Rey“ gaunamas iš Treiso ir Serralunga d'Alba vynuogynų, apimančių atrinktus maždaug 3 ha (7,5 aro) sklypus, įsišaknijusius kalkakmenio ir kalkakmenio turtinguose dirvožemiuose.

Fermentacija pradedama nerūdijančiame pliene ir ąžuole, po to šešis–aštuonis mėnesius brandinama prancūziškose statinėse.

Patiekimas

Patiekti 8-10 °C tempetatūros prie sodrių žuvies patiekalų, rizoto su grybais, baltos mėsos kepsnių, brandesnių sūrių.

Vertinimas

93+ / 100

Robert Parker

This wine was first made in 1983, and back then, no malolactic fermentation occurred. Jump forward in time to the 2017 Langhe Gaia & Rey, and this is another vintage in which malo did not start. (Partial malolactic returns in 2018). Since those first years of production, the oak usage has also been tweaked, now with less barrique in favor of more botte grande. Thanks to these changes, the aromatic profile of this wine veers toward citrus and rich tropical fruit, especially in a warm vintage such as this. However counterintuitive, this edition also shows a very bright and precise touch of acidity that serves to give the wine balanced and mouth-cleansing salinity.

Apie gamintoją

Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.

Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.

Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.

Vyno stilius

Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.

  • Baltieji vynai: ryškūs, minerališki, pilnos tekstūros, su tyrais aromatais ir subtiliu ąžuolo prisilietimu.
  • Raudonieji vynai: aromatingi, su švelniais taninais, sultingi, dominuojančios raudonųjų uogų natos.

Prestižiniai vynuogynai

Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:

  • Barbaresco ir Barolo: legendiniai Pjemonto vynuogynai, auginantys ‘Nebbiolo‘ vynuoges.
  • „Ca'Marcanda“ (Bolgeri): garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais.
  • „Pieve S. Restituta“ (Montalčino): gaminantis aukščiausios kokybės „Brunello di Montalcino“ vynus.
  • Etna (Sicilija): bendras projektas su Alberto Graci, atskleidžiantis Etnos terroir'o unikalumą.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.

Jums galėtų patikti