Šis „Brunello“ vynas, aptakus, sultingas, su švelniais taninais ir puikiai integruotu rūgštingumu, puikiai reprezentuoja išskirtinį 2019 metų derlių.
Aromate atsiskleidžia sudėtingi gėlių kvapai, pereinantys į saldžių, prinokusių vaisių – „Morello“ vyšnių ir slyvų – natas, papildytas šokolado ir santalmedžio niuansais. Burnoje malonų ilgą poskonį sukuria žavūs, švelnūs taninai. Vyno struktūra sodri, su gerai subalansuota rūgštimi ir taninais, o poskonį vainikuoja pikantiškas, sūrus saldymedžio prieskonis.
Vynas gaminamas sumaišius dalį „Sangiovese“ vynuogių iš „Rennina“ ir „Sugarille“ vynuogynų su vynuogėmis iš „Torrenieri“ vynuogynų, esančių šiaurės rytinėje Montalčino vietovėje. „Rennina“ ir „Sugarille“ vynuogynų dirvožemis yra molio-kalkių su dideliu kiekiu galestro, o „Torrenieri“ – molio, tufo ir smėlio mišinys.
Vynuogių fermentacija, maceracija ir 24 mėnesių brandinimas vykdomi atskirai: 12 mėnesių mažose ir 12 mėnesių didelėse ąžuolinėse talpose. Po to vynai sumaišomi ir dar 6 mėnesius brandinami.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, brandžių sūrių.
Gaja šeima, įsikūrė šiaurės vakarų Italijoje, Pjemonto regione XVII a. viduryje. Vyną Barbaresko apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios kartos atsidavimo darbui, tauraus siekio daryti aukščiausios kokybės vynus pavertė Gaja vardą itališko vyno meistriškumo sinonimu visame pasaulyje. Šiandien, penktoji karta – Gaia, Giovanni ir Rossana Gaja – tęsia šeimos tradicijas, vadovaudami šiai legendinei vyninei.
Šiuo metu Gaja Pjemonte gamina tiek klasikines ‘Nebbiolo‘ vynuogės išraiškas – barbareskus ir barolus, tiek novatoriškus „Langhe DOC“ raudonuosius ir baltuosius vynus iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: „Ca'Marcanda“ Bolgeryje, garsėjantis „supertoskanietiškais“ vynais, ir „Pieve S. Restituta“ Montalčino apylinkėse, gaminanti „Brunello di Montalcino“ vynus. Be to, bendras projektas su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje, liudija šeimos nuolatinę inovacijų ir kokybės paiešką.
Gaja šeima tvirtai tiki, kad tikroji vyno dvasia ir kokybė gimsta pačiuose vynuogynuose. Todėl didžiausias dėmesys skiriamas vynuogynų priežiūrai: ieškoma klimato pokyčiams atsparių klonų, ribojamas derlingumas, tarp vynuogynų eilių auginamos kitos kultūros, praturtinančios dirvožemį ir padedančios išlaikyti drėgmę bei apsaugoti derlių nuo kaitros. Visiems ūkiams taikomi aukščiausi kokybės standartai: vynuogės auginamos tik šeimos vynuogynuose, laikantis ekologijos ir tvarumo principų, ypatingą dėmesį skiriant dirvožemio kokybei ir biologinei įvairovei.
Vyno stilius
Gaja vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir puikiai atspindi savo kilmės regionų terroir'ą.
Prestižiniai vynuogynai
Gaja šeimai priklauso prestižiniai vynuogynai Pjemonto ir Toskanos regionuose:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Gaja vynai pasižymi puikiu balansu, leidžiančiu mėgautis jais tiek jaunais, tiek brandžiais. Jie turi milžinišką potencialą bręsti ir tobulėti bėgant metams, atskleidžiant vis naujus charakterio niuansus.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros