Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    98 / 100

  • Robert Parker

    95 / 100

La Rioja Alta Gran Reserva 904 Rioja DOC 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

La Rioja Alta Gran Reserva 904 Rioja DOC 2015

90,00

Aprašymas

Mažiausiai 60 metų senumo Tempranillo vynuogės, sudarančios 89% šiame vyne, yra renkamos iš Brinas, Rodenzo ir Villalba vynuogynių. Graciano vynuogės, papildančios likusią dalį, renkamos išskirtinai iš Montecillo vynuogyno, esančio Fuenmayor apylinkėje.

Vyno gaminimo metu, alkoholinė fermentacija vyko nerūdijančio plieno statinėse, maceracija truko 78 dienas. Fermentuotos vynuogių sultys brandinamos 4 metus naudotose (4 metų senumo) amerikietiško ąžuolo statines. 

Intensyvios vyšnių, rubino spalvos vynas pasižymi labai kompleksišku aromatu. Intensyvi kvapų puokštė prisotinta balzaminio acto, vanilės, juodojo šokolado, džiovintų vaisių ir likerizuotų vyšnių aromatais. Skonyje, puikios struktūros, minkštas vynas su švelniais, nugludintais taninais, dėl ilgo brandinimo statinėse.

Patiekimas

Patiekite 16-18 °C su ant grotelių kepta mėsa, žvėrienos troškiniu, ispanišku kumpiu ar dešrelėmis, puskiečiais sūriais.

Vertinimas

98 / 100

James Suckling

A perfumed nose of plums, mulberries, mushrooms, caramel, sweet tobacco and sweet spices. Full-bodied with velvety, fine tannins and lively acidity. Balanced and supple with a creamy texture. Delicate and precise with a long, polished finish. 90% tempranillo and 10% graciano. Drink or hold.

95 / 100

Robert Parker

They used the words subtlety, elegance, finesse, delicacy and silk to define the 2015 Gran Reserva 904 Selección Especial, a blend of 90% Tempranillo from their vineyards in Villalba, Briñas and Rodezno with 10% Graciano from the Montecillo vineyard in Fuenmayor that was picked 23 days later than the Tempranillo. The grapes were sorted optically for the first time, and they fermented in stainless steel where the wine went through malolactic too. The wine was put in barrel in January 2016—used American oak barrels built by their own coopers—where it matured for four years, during which time it was racked every six months. 2015 was a healthy vintage with balanced ripeness that delivered wines with good aging potential. They thought the wine needed a little more time in bottle to polish those tannins and have decided to hold it and release the wine around March 2023; it will be marked Selección Especial, the first 904 to do so, as they have very high hopes for this year and believe it's one of the finest vintages. They think it will develop the sophistication in the palate with a little more time and that is should achieve the silkiness that is the signature of 904. This is very 2015; I saw quite strong tannins in all the 2015 wines I tasted from Rioja Alta. There are some 150,000 bottles of this.

Apie gamintoją

„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com

Jums galėtų patikti