Baltasis sausas
Išskirtinis Marc Morey ūkio baltasis vynas, Chassagne Montrachet 1er Cru En Virondot AOC 2023, daromas iš aukštai virš jūros lygio esančio vynuogyno „Chardonnay“ vynuogių.
Vyno aromatas pasižymi prieskonių, su muskato riešuto užuominomis. Skonyje atsiskleidžia ilgai išliekantis minerališkas charakteris. Tai svarus, struktūriškas vynas, pasižymintis įspūdingu gyliu ir nuostabiu ilgu poskoniu, kuriame atsiskleidžia malonus, aštrus atspalvis.
„Chardonnay“ vynuogių amžius siekia apie 30 metų. Šis beveik išskirtinai šeimai priklausantis „En Virondot“ vynuogynas yra aukščiausioje Chassagne dalyje, apie 300 metrų aukštyje, kalkingoje ir akmenuotoje dirvoje.
Didžioji dalis vynuogių sulčių fermentuota reguliuojamos temperatūros nerūdijančio plieno talpose, likusi dalis – apie 30 % – naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Vynas brandinamas su mielėmis 12 mėnesių.
Patiekti 10-12°C temperatūros prie vėžiagyvių, baltos žuvies su aštresniais padažais.
Jei norite pajusti tikrąją Burgundijos dvasią, verta prisiminti „Domaine Marc Morey & Fils“ vardą. Šie vyno namai išaugo Chassagne-Montrachet širdyje. Jų istorija prasidėjo dar 1919 metais, kai Fernandas Morey, pasibaigus Pirmajam pasauliniam karui, ten įkūrė savo ūkį. Šiandien jau ketvirtoji karta – Sabina Mollard su savo vyru Bernardu Mollardu – su meile tęsia šeimos tradicijas. Bernardas Mollardas – tikras savo srities talentas, vienas tų vyndarių, kurie ne tik seka tradicijomis, bet ir drąsiai ieško naujų kelių į vyno gerbėjų širdis.
Vyno stilius: Kiekvienas butelis – atskira istorija
„Domaine Marc Morey & Fils“ vynas – tai subtili elegancijos, minerališkumo ir kompleksiškumo darna. Kiekvienas butelis pasakoja savo vynuogyno istoriją, atspindėdamas unikalų jo charakterį. Jie tarsi šnabžda apie natūralius procesus, apie minimalų žmogaus įsikišimą, kuris leidžia atsiskleisti tikrajam vynuogių šviežumui ir geriausiems terroir niuansams.
Prestižiniai vynuogynai: Ten, kur gimsta unikalumas
Kai ateina derliaus metas, vynuogės renkamos rankomis. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, derinant senąsias tradicijas su naujomis galimybėmis.
Brandinimas ir mėgavimasis: Laikas – geriausias vyno draugas
„Domaine Marc Morey & Fils“ vynai kviečia mėgautis jais įvairiais savo gyvavimo momentais. Jie yra malonūs ir jauni, tačiau turi tą magišką galią bręsti ir tobulėti. Baltieji vynai 10–12 mėnesių ilsisi ant mielių nuosėdų ąžuolo statinėse, o raudonieji – net iki 15 mėnesių.