Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje

Raudonasis sausas

Mauro Molino Barbera D'Alba 2024

24,00

Aprašymas

Mauro Molino Barbera d’Alba 2024 - vynas, kuris reprezentuoja Barberos charakterį: šviežumą, vaisiškumą, gyvybingumą.

Vynuogių sulčių fermentacijos metu, maceracija trunkanti 6 dienas ir malolaktinis virsmas vykdomas nerūdijančio plieno talpose. Pasibaigus fermentacijos procesui, vynas 6 mėnesius yra brandinamas plieninėse talpose. 

Aromatuose dominuoja uoginės natos — vyšnios, serbentai, raudonos uogos, su šiek tiek žolinių/aromatingų tonų. Vynas gaivus, aktyvesnės rūgšties, vaisiškas, švelnių taninų. Gerai subalansuotas, tekstūriškas, malonus. Vidutinio ilgumo minerališkai vaisiškas poskonio.

 

 

Patiekimas

Patiekti  16 - 18°C temparatūros prie tradicinių itališkų patiekalų (pvz. makaronai su Bolognese padažu), kiaulienos ar paukštienos patiekalų su pomidorais. Taip pat, puskiečiai ir brandinti sūriai puikiai derės su vynu.

Apie gamintoją

 

Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.

Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.

Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:

„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“

Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.

 

Azienda Agricola  Mauro Molino

Azienda Agricola Mauro Molino

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti