Raudonasis sausas
Mauro Molino Nebbiolo Langhe DOC 2023 - jaunasis Barolo brolis, siūlantis įspūdingą vynuogių charakterį už prieinamesnę kainą. „Sąžiningas“ Nebbiolo, kuriame vynmedžių grynumas yra pagrindinis veikėjas. Tai vynas - iš kurio sklinda "Mauro Molino" šeimos meilė ir patirtis.
Vynuogės auga molio ir kalkakmenio dirvožemyje Langhe regione, kuris pasižymi išskirtiniu mikroklimatu. Būtent šios sąlygos leidžia Nebbiolo vynuogėms išreikšti subtilų vaisiškumą, rūgštį ir gėlių aromatą.
Maceracija: 5 dienas su žievelėmis, kad išgautų natūralią spalvą ir aromatus.
Fermentacija: nerūdijančio plieno talpose (alkoholinė ir malolaktinė).
Brandinimas: didelėse ąžuolo statinėse, kurios suteikia struktūrą, bet neperima dominuojančio skonio.
Aromatas: raudonųjų uogų natos (avietės, vyšnios), subtiliai papildytos rožių ir našlaičių žiedais.Gėliškai vaisiškas.
Skonis: gaivus, elegantiškas, gerai subalansuota rūgštis ir švelnūs, bet tvirti tanninai.
Tiekti 16 - 18 °C temperatūros prie makaronų, ryžių su mėsos padažais patiekalų, keptos veršienos, rizoto su grybais.
This red offer freshness and crunchiness, with red berries, citrus peel and hints of cherry blossoms and crushed stones. Medium-bodied, juicy and sleek, with a vivid, seductive aftertaste. Drink now.
Vyninė „Mauro Molino“ įkurta 1953 m., netoli senojo Šv. Martyno vienuolyno Pjemonte, Italijoje. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, iš kurių daugiau nei pusę užima Nebbiolo veislės vynmedžiai. Taip pat auginama apie 2,6 ha Barbera, maždaug po pusę hektaro Dolcetto ir Chardonnay vynuogių.
Didžiausias vyninės pasididžiavimas – Vigna Conca ir Vigna Gancia vynuogynai, kurių derlius skirtas aukštos kokybės Barolo gamybai.
Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino – enologas, baigęs mokslus Albos institute. Nors vyninė nedidelė, jos vynai pelnė tarptautinį pripažinimą. Vyno kritikas Robertas Parkeris taip atsiliepė apie Mauro Molino Barolo:
„...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų.“
Šiuo metu vyninę valdo šeima, kuri deda didelį akcentą į tvarumą: integruotas vynuogynų ligų valdymas, minimalus sieros ir vario naudojimas, organinių trąšų naudojimas, natūrali žolių plokštuma tarp vynmedžių, taip pat minimalus SO₂ kiekis vynuose.