Raudonasis sausas
Vynuogės nuskinamos iš skirtingų vynuogynų -Burgos ir Valladolid. Vidutinis vynmedžių amžius - 25 metai. Vynas 6 mėnesius brandinamas prancūziško bei amerikietiško ąžuolo statinėse ir dar 6 mėnesius butelyje. Maceracija vykdyta žemoje temperatūroje.
Kompleksiškas, bręstantis raudonasis vynas kvepia braškėmis ir vyšniomis, vanile bei saldymedžiu, dūmu. Burnoje - sausas, vidutinio svarumo, gaivios rūgšties, vidutinių, sirpių taninų, ryškaus raudonų uogų bei saldaus ąžuolo skonio, kuris jaučiamas tiek aromate, tiek skonyje, tačiau neužgožia vyne dominuojančio gaivaus vaisiškumo. Vynas stebina ilgai trunkančiu poskoniu.
Tiekti 15-17 °C prie įvairių mėsos patiekalų, makaronų su mėsos padažu, kietų brandintų sūrių.
Bodegas Protos – tai viena iš seniausių ir labiausiai pripažintų vyninių Ribera del Duero regione, Ispanijoje. Įkurta 1927 metais, ši vyninė tapo Ribera del Duero vyno kilmės vietos (DO) pradininke – jos pavadinimas „Protos“ iš graikų kalbos reiškia „pirmas“.
Šiandien Bodegas Protos yra tarptautiniu mastu žinoma vyno gamintoja, eksportuojanti savo produktus į daugiau nei 100 šalių, gaminanti tiek aukščiausios kokybės raudonuosius, tiek šviežius baltuosius vynus.
Vyninės išskirtinumas:
Regionai: Ribera del Duero ir Rueda DO
Vyno stiliai: Raudonieji Crianza, Reserva, Gran Reserva; baltieji Verdejo
Pagrindinės vynuogės: Tempranillo (Tinta del País), Verdejo
Aplinkai draugiška filosofija – tvarus ūkininkavimas, moderni gamybos technologija
Ilga istorija ir prestižas: Vyninė veikia beveik 100 metų, pelniusi šimtus tarptautinių apdovanojimų.
Moderni architektūra: 2008 m. pastatytas naujas vyno rūsys, suprojektuotas architekto Sir Richard Rogers, yra vienas įspūdingiausių vyno turizmo objektų Ispanijoje.
Aukšta kokybė: Vynai gaminami iš rankomis renkamo derliaus, naudojamos tiek tradicinės, tiek inovatyvios technologijos.
Platus asortimentas: Nuo šviežių baltųjų vynų (Protos Verdejo) iki brandintų raudonųjų (Protos Crianza, Reserva ir kt.).