Raudonasis sausas
Vynas pagamintas iš Saperavi vynuogių, užaugusių Kachetijos regione. Saperavi yra pagrindinė raudonoji vynuogė Kachetijoje. Tai pasaulyje reta “teinturier” tipo vynuogė, kurios sultys yra raudonos, o vynai pasižymi ypač intensyvia spalva (absoliučios daugumos raudonųjų vynuogių sultys yra šviesios, skaidrios, spalvą įgaunančios tik dėka maceracijos (mirkymo) kartu su vynuogių odelėmis).
7 ha dydžio Saperavi vynuogynas, iš kurio gaminamas šis vynas, pasodintas 1990 metais, derlingumas – 7-8 tonos iš ha.
Vynuogės nuskintos rugsėjo gale ir tą pačią dieną atskirtos nuo šakelių, sutraiškytos ir supiltos į kvevrius - molio amforas, įkastas į žemę.
2018 metai buvo šiltesni, nei įprasta.
Vynuogės nuskintos rugsėjo gale. Fermentacija su odelėmis truko 14 dienų nerūdijančio plieno cisternose.
Vėliau vynas 9 mėnesius brandintas vidutinio skrudinimo naudotose prancūziško ąžuolo statinėse. Geras kainos ir kokybės santykis.
Sunokusių tamsių uogų ir kaulavaisių aromato, kompleksiško skonio ir poskonio, svarus, šilkinių taninų, subalansuotas vynas.
Vynas puikiai atskleidžia Saperavi prigimtį.
Išpilstyta 6.500 butelių.
Vynas pasižymi vyšnių, gervuogių, slyvų bei juodųjų pipirų aromatais. Vynas pilno kūno, apvalių taninų, ilgo poskonio.
Rekomenduojama tiekti 14-16°C temperatūroje. Puikiai derės prie grilintų mėsos patiekalų, troškinių, kietųjų sūrių.
Vyninę 2015-aisiais įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir Kalbų mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimo pasaulyje idėja. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungia tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystę.