Raudonasis sausas
Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso DOC 2023 nuo Etnos ugnikalnio šlaitų – elegancija ir subtilumas iš Sicilijos širdies.
Šis išskirtinis raudonasis vynas pagamintas iš rankomis skintų jaunų (6 metų) ir senų (50+ metų) vynmedžių uogų, augančių šiaurinėje Etnos ugnikalnio pusėje, 600–900 m virš jūros lygio aukštyje. Vynuogės auga vulkaniniame dirvožemyje, kuris vynui suteikia išskirtinį minerališką charakterį.
Fermentacija vyko kontroliuojamoje 25–28 °C temperatūroje, kartu su uogų odelėmis, siekiant išgauti maksimalų skonio gilumą ir taninų struktūrą. Po natūralios malolaktinės fermentacijos vynas 16 mėnesių brandintas didelėse prancūziško ąžuolo statinėse (10–30 hl) ir dar 1 mėnesį nerūdijančio plieno talpose, siekiant išlaikyti gaivumą ir vaisiškumą.
Rubino spalvos vynas džiugina intensyviu aromatu – vyrauja prinokusios vyšnios, raudonos slyvos, trešnės ir saldūs prieskoniai. Skonyje – gaivumas, subtilus kvapnumas, elegancija bei ryškus minerališkas poskonis, būdingas Etnos regionui.
Tiekti 16-18° C temperatūros prie pastos, tuno,skrudintos kiaulienos šoninės su anyžiais, šviežių sūrių.
The brightness, lovely density and focus come through clearly here with an almost pinot sensibility and a long finish. It’s polished with fine tannins and a brilliant texture. Mostly grapes from San Lorenzo and Calderara Sottana vineyards. Drink or hold.
Tenuta delle Terre Nere – prestižinė Sicilijos vyninė, įsikūrusi ant šiaurinių Etnos ugnikalnio šlaitų, apie 600–1 000 m aukštyje, netoli Randazzo miestelio. Įkurta 2002 m. žinomo Italijos vyno ambasadoriaus Marco de Grazia, ji tapo viena pirmųjų ir labiausiai pripažintų vyninių, kurių filosofija paremta šio unikalaus terroir išraiška. Vulkaninės kilmės dirvožemiai, turtingi mineralais, suteikia vynams ypatingą charakterį, o ekologiška praktika bei kruopštus rankinis darbas užtikrina jų autentiškumą ir aukščiausią kokybę.
Tenuta delle Terre Nere vynai garsėja savo elegancija, subtilumu ir minerališkumu, dažnai vadinami Burgundiško stiliaus Sicilijos vynais.
Raudonieji vynai – gaminami daugiausia iš ‘Nerello Mascalese’ su nedidele ‘Nerello Cappuccio’ dalimi. Jie pasižymi išraiškingais raudonųjų vaisių aromatais, subtiliomis prieskonių ir žolelių natomis, švelniais taninais bei minerališku, ilgai išliekančiu poskoniu. Dažnai lyginami su ‘Pinot Noir’ dėl savo struktūros ir aromatinio profilio.
Baltieji vynai – pagrįsti ‘Carricante’ vynuogėmis, jie išsiskiria gaivumu, citrusinių vaisių ir baltų gėlių natomis, elegantišku minerališkumu ir preciziška rūgštimi.
Vienas didžiausių vyninės išskirtinumų – „cru“ filosofija. Tenuta delle Terre Nere buvo viena pirmųjų Etnos regione, pradėjusių atskirai gaminti vynus iš pavienių vynuogynų. Kiekvienas jų turi savitą charakterį ir išraišką: Calderara Sottana, Feudo di Mezzo, Guardiola, San Lorenzo, Santo Spirito ir kiti. Šie sklypai atspindi didžiulę Etnos dirvožemių įvairovę ir leidžia sukurti itin rafinuotus, kompleksiškus vynus.
Tenuta delle Terre Nere vynai brandinami naudojant subtilų ąžuolo statinių poveikį, kuris praturtina struktūrą, bet neužgožia terroir autentiškumo. Etna Rosso ir Etna Bianco skirti mėgautis jauni, kai ryškiausiai atsiskleidžia vaisiškumas ir gaiva. Tuo tarpu „cru“ raudonieji vynai pasižymi ilgu brandinimo potencialu – laikui bėgant jie tampa dar sudėtingesni, atskleisdami visą Etnos terroir gilumą ir rafinuotumą.