1–4 iš 4
‘Alvarinho’ – tai viena elegantiškiausių baltųjų vynuogių veislių, kilusi iš Vinho Verde regiono šiaurės Portugalijoje, taip pat plačiai auginama Galicijoje (Ispanijoje), kur žinoma kaip ‘Albariño’. Ši vynuogė vertinama dėl savo gaivumo, todėl iš jos gaminami vynai pasižymi itin grynu, minerališku ir aromatingu profiliu.
Vynai iš ‘Alvarinho’ dažnai žavi šviesiai šiaudine spalva su žalsvais atspalviais. Aromatuose atsiskleidžia citrusinių vaisių (citrinų, laimo), sultingų persikų, baltųjų gėlių bei subtilūs druskingumo ir mineralų atspalviai, atsirandantys dėl jų auginimo netoli vandenyno ir granitinio dirvožemio. Šie vynai – gyvi, gaivūs, turintys puikią rūgštį, o poskonis dažnai ilgas ir elegantiškas bei švarus. Kai kurios versijos (ypač iš aukštesnės klasės Alvarinho) pasižymi ir svarumu bei gebėjimu ilgiau bręsti.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Putojantis sausas
Baltasis sausas
Dėl savo natūralaus gaivumo, vaisiškumo ir sūraus minerališkumo, ‘Alvarinho’ – puikus pasirinkimas prie daugybės patiekalų, ypač jūros gėrybių. Tai klasikinis derinys su šviežiomis austrėmis, krevetėmis, midijomis, baltomis žuvimis (pvz., dorada ar menke), taip pat su ceviche, ožkos pieno sūriu, ar net azijietiškais patiekalais su citrina ir imbieru.
Kai kurie brandesni ar net ąžuole laikyti ‘Alvarinho’ puikiai dera ir su keptomis baltomis mėsomis, vištiena su žolelėmis, net vegetariškais ryžių ar kuskuso patiekalais.