Vilnius

Klaipėda

Alvarinho

1–44

‘Alvarinho’ – tai viena elegantiškiausių baltųjų vynuogių veislių, kilusi iš Vinho Verde regiono šiaurės Portugalijoje, taip pat plačiai auginama Galicijoje (Ispanijoje), kur žinoma kaip ‘Albariño’. Ši vynuogė vertinama dėl savo gaivumo, todėl iš jos gaminami vynai pasižymi itin grynu, minerališku ir aromatingu profiliu.

Vynai iš ‘Alvarinho’ dažnai žavi šviesiai šiaudine spalva su žalsvais atspalviais. Aromatuose atsiskleidžia citrusinių vaisių (citrinų, laimo), sultingų persikų, baltųjų gėlių bei subtilūs druskingumo ir mineralų atspalviai, atsirandantys dėl jų auginimo netoli vandenyno ir granitinio dirvožemio. Šie vynai – gyvi, gaivūs, turintys puikią rūgštį, o poskonis dažnai ilgas ir elegantiškas bei švarus. Kai kurios versijos (ypač iš aukštesnės klasės Alvarinho) pasižymi ir svarumu bei gebėjimu ilgiau bręsti.

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje
  • Portugalija Portugalija
  • Vinho Verde/Vinho Verde DOC
    • Loureiro
    • Alvarinho
    • Lengvas, gaivus, sausas, vaisiškas baltasis
  • 0,75 L 11%
13,00
  • Portugalija Portugalija
  • Vinho Verde/Vinho Verde DOC
    • Albariño - 100%
    • Kvapnus, vaisiškas, sausas baltasis
  • 0,75 L 13%
25,00
  • Portugalija Portugalija
  • Vinho Verde/Vinho Verde DOC
    • Alvarinho - 100%
    • Lengvas, vaisiškas, sausas putojantis
  • 0,75 L 12,5%
32,00
  • Ispanija Ispanija
  • Galisija/Rías Baixas DO
    • Albariño - 100%
    • Minerališkas, gaivus baltasis
  • 0,75 L 13%
33,00

Dėl savo natūralaus gaivumo, vaisiškumo ir sūraus minerališkumo, ‘Alvarinho’ – puikus pasirinkimas prie daugybės patiekalų, ypač jūros gėrybių. Tai klasikinis derinys su šviežiomis austrėmis, krevetėmis, midijomis, baltomis žuvimis (pvz., dorada ar menke), taip pat su ceviche, ožkos pieno sūriu, ar net azijietiškais patiekalais su citrina ir imbieru.

Kai kurie brandesni ar net ąžuole laikyti ‘Alvarinho’ puikiai dera ir su keptomis baltomis mėsomis, vištiena su žolelėmis, net vegetariškais ryžių ar kuskuso patiekalais.