1–5 iš 5
‘Negroamaro’ – tai viena iš seniausių ir svarbiausių Pietų Italijos raudonųjų vynuogių veislių, daugiausiai auginama Apulijos regione, ypač Salento pusiasalyje. Ši vynuogė idealiai prisitaikiusi prie karšto ir sauso klimato, puikiai išlaiko rūgštį, o jos stora odelė leidžia pasiekti gilų skonio koncentracijos lygį.
Iš ‘Negroamaro’ gaminami vynai išsiskiria tamsia rubino spalva ir intensyviu aromatiniu profiliu. Aromatuose dominuoja tamsios uogos – gervuogės, vyšnios, slyvos, taip pat prieskonių, tabako, žolelių ar net džiovintų gėlių natos. Skonis dažniausiai pilno kūno, su švelniais, apvaliais taninais ir ilgai išliekančiu poskoniu. Nors ‘Negroamaro’ dažnai maišomas su kitomis veislėmis (pvz., ‘Malvasia Nera’), jis taip pat puikiai atsiskleidžia ir kaip vienaveislis vynas.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl savo struktūros ir skonio intensyvumo, ‘Negroamaro’ puikiai tinka prie įvairių patiekalų – nuo tradicinės itališkos virtuvės iki šiuolaikinių interpretacijų. Šis vynas dera su kepta arba troškinta jautiena, grybų ar daržovių troškiniais, įvairiais mėsos makaronų patiekalais, pica su sodriu pomidorų padažu ar net brandintais sūriais. Brandesni vynai tinka ir prie avienos ar laukinės mėsos patiekalų.
‘Negroamaro’ – tai ne tik regiono, bet ir charakterio vynas: jis atspindi karštą Apulijos saulę, gilų kultūrinį paveldą ir autentišką itališką dvasią. Dėl geros kainos ir kokybės santykio tai vynas, kurį verta atrasti tiek kasdieniam vartojimui, tiek ir gurmaniškoms akimirkoms.