Vilnius

Klaipėda

Nero d'Avola

1–00

‘Nero d’Avola’ – tai viena svarbiausių ir plačiausiai auginamų raudonųjų vynuogių veislių Sicilijoje, dažnai laikoma šios salos vyno vizitine kortele. Kilusi iš pietrytinių Avolos miesto apylinkių, ši veislė puikiai prisitaikiusi prie karšto, sauso Sicilijos klimato ir kalkingo bei molingo dirvožemio, kuris padeda išlaikyti rūgštį net sunokusioms vynuogėms. ‘Nero d’Avola’ vynai gali būti įvairaus stiliaus – nuo lengvesnių ir vaisiškų iki intensyviai struktūruotų, ilgai brandinamų.

Aromatuose dažnai dominuoja prinokusios vyšnios, slyvos, gervuogės, juodieji pipirai, saldymedis ar net šokoladas. Geriausi vynai iš ‘Nero d’Avola’ balansuoja tarp šilto vaisiškumo, gerai integruotų taninų ir išlaikyto rūgštingumo, todėl yra tiek lengvai mėgstami, tiek vertinami someljė bei kolekcininkų.

Skaityti daugiau
Filtrai
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje

‘Nero d’Avola’ universalumas leidžia jį derinti su plačia patiekalų gama – nuo kasdienių iki šventinių. Lengvesnio stiliaus vynai idealiai dera su ant grotelių kepta vištiena, pica su alyvuogėmis, baklažanais ar net keptu tunu. Tankesni, brandinti ‘Nero d’Avola’ puikiai tinka prie avienos kepsnių, jautienos troškinių, makaronų su raudonuoju padažu, patiekalų su grybais ar žolelėmis.

Sodresni šios veislės vynai, ypač brandinti ąžuole, puikiai lydi brandintus sūrius ar net tamsaus šokolado desertus. Dėl savo pietietiško charakterio, bet elegantiško stiliaus, ‘Nero d’Avola’ vynai puikiai atspindi Sicilijos žemės energiją ir šilumą. Tai puikus pasirinkimas norintiems atrasti Viduržemio jūros vyno gylį, autentiškumą ir gastronominį universalumą.