1–7 iš 7
‘Palomino’ – tai pagrindinė vynuogė, naudojama legendinio šerio (Jerez) gamybai Ispanijoje, Andalūzijos regione. Ši baltoji veislė pasižymi neutraliu aromatiniu profiliu, tačiau jos tikroji stiprybė atsiskleidžia vyndarystėje: būtent neutralumas leidžia vynui tapti idealiu pagrindu oksidaciniam brandinimui ar flor mielių sluoksnio veikimui, kas ir lemia šerio stiliaus įvairovę – nuo lengvo ir sauso ‘Fino’ iki intensyvaus, riešutinio ‘Oloroso’. ‘Palomino’ uogos yra šviesios spalvos, vidutinio rūgštingumo, gerai prisitaikiusios prie karšto ir sauso klimato.
Skaityti daugiauPastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Pastiprintas sausas
Nors ‘Palomino’ vynuogės vienos dažniausiai nesudaro itin ryškaus stalo vyno, bet šerio gamyboje jos tampa unikalaus skonio pamatu. Vynai iš ‘Palomino’ gali būti sausų, švelniai sūrių ar net saldžių profilių, priklausomai nuo gamybos būdo. Aromatuose dažnai dominuoja migdolai, jūros brizas, sausa žolė ar net kreida. Dėl savo struktūros ir charakterio šie vynai puikiai dera su tapomis, alyvuogėmis, sūriais, džiovinta žuvimi ar net austrių patiekalais. ‘Palomino’ – tai vynuogė, kuri tyliai tarnauja vienai žymiausių Ispanijos vyno tradicijų.