1–14 iš 14
Parellada – tai švelni, elegantiška baltoji vynuogių veislė, kilusi iš Katalonijos (Ispanija), kur ji nuo seno naudojama aukštos kokybės „Cava“ putojančio vyno gamyboje. Kartu su kitomis vietinėmis veislėmis – ‘Macabeo’ ir ‘Xarel·lo’ – ‘Parellada’ sudaro klasikinį ispaniško putojančio vyno pagrindą. Ši vynuogė vertinama dėl savo gaivumo, subtilaus aromatinio profilio ir gebėjimo suteikti vynui elegancijos bei balanso.
‘Parellada’ dažniausiai atpažįstama iš šviesiai šiaudinės spalvos vynų, kurie pasižymi subtiliais žaliųjų obuolių, citrusų, baltų gėlių bei švelnių žolelių aromatais. Skonis – lengvas, gaivus, su gerai subalansuotu rūgštingumu. Dėl savo neutralumo ir švaros, ši vynuogė idealiai tinka putojančių vynų pagrindui – ji suteikia jiems struktūrą, gaivumą ir išliekantį švelnų poskonį. Kai kada iš jos gaminami ir ramieji (neputojantys) baltieji vynai, kuriuose dominuoja švarus, citrusinis skonis.
Skaityti daugiauPutojantis sausas
Baltasis sausas
Putojantis
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Putojantis sausas
Dėl savo gaivumo ir subtilumo, ‘Parellada’ puikiai dera su jūros gėrybėmis, lengvais užkandžiais, baltos mėsos patiekalais, šviežiomis daržovėmis ir salotomis su citrusiniais padažais. Putojantis ‘Parellada’ ypač tinka šventėms, tapas vakarienėms ar aperityvui.