1–5 iš 5
‘Vermentino’ – tai elegantiška, šviesos ir jūros įkvėpta baltųjų vynuogių veislė, klestinti šiltojo Viduržemio jūros baseino pakrantėse. Dažniausiai ji auginama Sardinijoje, Ligūrijoje, Toskanoje, taip pat Prancūzijos Korsikoje, kur saulė, jūrinis vėjas ir mineralų prisodrinti dirvožemiai sukuria idealią terpę šios vynuogės išraiškai. Iš ‘Vermentino’ gaminami vynai pasižymi šviesiai šiaudine spalva su žalsvais atspalviais ir subtiliu, tačiau išraiškingu aromatiniu profiliu. Juose pinasi citrusiniai vaisiai, baltieji persikai, šviežios žolelės, kartais – laukinės gėlės, o visa tai apgaubia švelni, sūri minerališkumo gaida, primenanti jūros brizą.
Skonyje ‘Vermentino’ atsiskleidžia lengvumu, gaivumu ir elegancija – pasižymi ryškia, bet švelnia rūgštimi, švaria tekstūra ir subtiliu poskoniu, kuriame dažnai juntamas migdolų ar šlapių akmenų niuansas. Šis vynas yra neperkrautas, skaidrus ir išgrynintas, dažnai – be ąžuolo įtakos, leidžiantis terroir kalbėti pačiam už save.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
‘Vermentino’ – tai vasaros vyno etalonas, kuris harmoningai papildo Viduržemio jūros dietos patiekalus. Puikiai dera su baltomis žuvimis, keptomis daržovėmis, jūros gėrybėmis, citrina gardintais salotų deriniais, ožkos sūriu ar kaparėliais. Vyno švarus ir druskingas poskonis sustiprina patiekalų šviežumą, o jo lengvumas neapkrauna – todėl tai idealus palydovas tiek prie lengvos vakarienės, tiek aperityvui terasoje.
Tai vynas, kuris kalba apie pajūrio gyvenimo ritmą, ramų pasimėgavimą akimirka ir natūralaus grožio vertę. ‘Vermentino’ dovanoja ne tik skonį, bet ir jausmą – tai gaivos, laisvės ir šviesos įkūnijimas taurėje.