1–11 iš 11
‘Zweigelt’ – tai svarbiausia ir plačiausiai Austrijoje auginama raudonųjų vynuogių veislė, sukurta 1922 m. profesoriaus Fritzo Zweigelto, sukryžminus ‘St. Laurent’ ir ‘Blaufränkisch’. Ši vynuogė greitai įsitvirtino kaip viena populiariausių veislių šalyje dėl savo gebėjimo derėti tiek klasikiniuose, tiek modernesniuose vyno stiliuose. ‘Zweigelt’ puikiai auga vėsesnio klimato regionuose, todėl be Austrijos randamas ir Vokietijoje, Šiaurės Italijoje, net Kanadoje. Jo populiarumą lemia universalumas, vaisiškumas ir suprantamas stilius.
‘Zweigelt’ vynai paprastai būna vidutinio kūno, sodrios vyšninės ar rubino spalvos, pasižymintys švelniais taninais, vidutiniu rūgštingumu ir vyšnių, gervuogių bei slyvų skoniu. Jaunesniuose vynuose dominuoja vaisių šviežumas, o brandesnės versijos (ypač ąžuole brandintos) atskleidžia prieskonių, tabako ar net šokolado natos. Tai vynas, kuris yra malonus gerti jaunas, tačiau gali ir sėkmingai bręsti keletą metų.
Skaityti daugiausausas
Raudonasis sausas
Rožinis sausas
Rožinis sausas
Raudonasis sausas
Putojantis
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl savo švelnaus, vaisiško charakterio ‘Zweigelt’ puikiai tinka prie daugybės patiekalų: nuo lengvų užkandžių, keptos paukštienos, kiaulienos, net azijietiškų patiekalų iki švelnių sūrių. Tai vienas iš tų raudonųjų vynų, kuriuos galima lengvai atvėsinti ir mėgautis net šiltą vasaros vakarą.