Putojantis sausas
Šis rožinis putojantis vynas yra aukščiausios kokybės Crémant de Limoux, pagamintas tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), tuo pačiu, kaip ir garsusis šampanas. Vynas gimsta Limu (Limoux) regione, Pietų Prancūzijoje, kuris laikomas pirmuoju putojančio vyno regionu Prancūzijoje.
Aromatuose atsiskleidžia subtili elegancija, kurioje harmoningai dera braškių, vyšnių, greipfrutų bei baltųjų gėlių niuansai. Burnoje švelni ir gaivinanti rūgštis bei maloni kreminė tekstūra puikiai papildo vaisinį ir ilgai išliekantį poskonį.
Antech šeima, puoselėjanti Crémant de Limoux gamybos tradicijas jau šešias kartas, yra vienas žymiausių regiono gamintojų. Šiuo metu ūkį sėkmingai valdo broliai Georges'as ir Roger Antech bei Georges'o dukra Francoise Antech-Gazeau, pripažinta viena talentingiausių Prancūzijos vyndarių moterų. Jų aistra ir patirtis užtikrina aukščiausią vyno kokybę.
Šis Cuvée Emotion yra kruopščiai sukurtas iš keturių vynuogių veislių: Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac Pinot Noir,. Vynas 18 mėnesių brandinamas su mielėmis.
Pateikti 6-8 °C temperatūros kaip aperityvą, su jūros gėrybėmis, sašimiu ar Tailando virtuvės patiekalais, lengvų salotų ar gaivių desertų su raudonomis uogomis.
Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją.
Vyno stilius
Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.