Raudonasis sausas
Château Margaux – tai vienas žinomiausių Bordo Médoc regiono pavyzdžių. Jis sujungia aristokratišką struktūrą, rafinuotą eleganciją ir nepralenkiamą terroir grynumą. 2006-ųjų derlius pasižymi ypatingu balansu tarp vaisių intensyvumo, minerališko stuburo ir laikui atsparaus potencialo.
Aromatai atsiskleidžia per juodųjų serbentų, prinokusių vyšnių ir gervuogių intensyvumą. Priklausomai nuo oro sąlygų ir dekantavimo laiko, pasirodo kedro, tabako lapų, dūmo ir grafito natos. Jas papildo subtilūs saldymedžio ir pipirų atspalviai.
Burnoje Château Margaux 2006 yra vidutinio kūno, su tankia, bet grakščia tekstūra. Taninai – nugludinti, šilkiniai, suteikiantys puikiai išreikštą struktūrą. Rūgštis išraiškinga, suteikianti vynui balansą ir elegantišką gyvybingumą. Skonyje dominuoja tamsių uogų brandumas, prieskoniškumo, dūmo ir minerališkumo natos. Viskas užbaigiama ilgu, sodriu, rafinuotu poskoniu su subtiliu žemės ir ąžuolo aidu.
Vynuogynas įsikūręs ant unikalios žvirgždo terasos Médoc / Margaux zonoje – grūstas gruntas, geras drėkinimas bei kalkingas pagrindas suteikia vynui minerališkumo, švaraus vaisiaus bei gebėjimą brandai.
Uogos skinamos rankomis ir kruopščiai rūšiuojamos. Fermentacija atliekama temperatūros kontroliuojamose talpose, siekiant išlaikyti vaisių grynumą. Vynas brandintas 18–20 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse (dalis naujų).
Tiekti 16–18 °C, puikiai dera su ant žarijų keptu antrekotu, lėtai troškinta aviena su rozmarinais ir klasikinėmis „Bordelaise“ padažo bei jautienos žandų variacijomis.