Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    92 / 100

Elio Altare Giarborina Langhe Rosso DOC 2015

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Elio Altare Giarborina Langhe Rosso DOC 2015

95,00

Aprašymas

Vynas gaminamas iš vynuogynų, orientuotų į pietus ir pietryčius La Morra subzonoje.

Vynas su žievelėmis mirkomas 3-4 dienas, po to 18 mėn. brandinamas mažose ąžuolo statinaitėse.

Rubino spalvos vynas kvepia rožėmis, raudonomis uogomis su balzaminio acto ir dūmo pėdsakais. Vidutinio tvirtumo gaivus vynas su aviečių, tabako natomis ir prieskonišku poskoniu.

Vertinimas

92 / 100

Robert Parker

The 2015 Langhe Giàrborina reveals a soft and velvety disposition that is enhanced by layers of fruit, spice and smoke. There is a note of candied cherry or dried blackberry that serves to remind you that this was a warm growing season. The wine is executed in an up-front or accessible style that makes it perfect for grilled meats or succulent meatloaf.

Apie gamintoją

 

Elio Altare – moderniojo Barolo architektas ir legendinė vyndarystės asmenybė

Elio Altare – viena ryškiausių ir įtakingiausių figūrų Barolo regione, laikomas pagrindiniu modernaus požiūrio į Barolo vyno gamybą kūrėju. Jo įkvėpta vyndarystės revoliucija Pjemonte ne tik pakeitė vietos vyno stilių, bet ir įtvirtino šį regioną tarp pasaulinių vyno elitų.

Nuo tradicijų prie modernumo: kelias į naują Barolo

Būdamas jaunas, Elio Altare keliavo į Burgundiją, kur pamatė radikaliai kitokį požiūrį į vyndarystę:

  • ypatingas dėmesys vynuogynams

  • minimali intervencija vyninėje

  • aukšti reikalavimai vynuogių kokybei

  • naujų prancūziškų ąžuolo statinių naudojimas

Grįžęs į La Morra kaimelį Pjemonte, Elio nusprendė imtis pokyčių savo tėvo vyninėje, nepaisydamas šeimos prieštaravimų. Istorija byloja, kad po nesutarimų su tėvu Giovanni Elio grandininio pjūklo pagalba sunaikino senas statines, simboliškai nutraukdamas ryšį su senąja sistema.

Revoliuciniai metodai ir išskirtinis atsidavimas

Elio Altare išsiskyrė ne tik idėjomis, bet ir fanatišku atsidavimu kokybei:

  • Miegodavo vyninėje, kad „girdėtų“ vyną

  • Ragaudavo dirvą, fiksuodavo oro pokyčius dienoraštyje

  • Atsisakė pesticidų po apsinuodijimo 1982 m., pereidamas prie ekologiškos vyndarystės

Jo įdiegti metodai, tuo metu nauji Barolo krašte:

  • rotacinės fermentavimo talpos

  • trumpesnis odelių kontakto laikas

  • naujos prancūziškos ąžuolo statinės

Visa tai leido sukurti vyną, kuris tinkamas gerti anksčiau, bet tuo pačiu brandus ir struktūriškas – tikras modernios kokybės ir elegancijos pavyzdys.

Šeimos perimta vizija: Silvijos ir Elenos kelias

Šiandien vyninę perima Elio dukros:

  • Silvia Altare, baigusi ekonomikos studijas, vadovauja vyninei

  • Elena Altare, išsilavinusi enologė, šiuo metu gyvena Vokietijoje ir dirba vyno importo srityje

Nors kartų kaita niekada nėra paprasta, dukterys paveldėjo Elio charakterį ir ryžtą, o jų įgyvendinamos naujovės pradeda skinti pirmuosius vaisius.

Vyndarystė iš pašaukimo – net ir kukliais metais

Skirtingai nei didieji Barolo gamintojai, kurie gali praleisti prastus vyno metus, Elio Altare visada turėjo iš jų išspausti maksimumą. Jo požiūris:

„Prasti metai atskleidžia tikrą vyndario talentą. Puikiais metais vyną padaryti moka visi.“

 

Azienda Agricola Elio Altare

Azienda Agricola Elio Altare

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti