Raudonasis sausas
Vaisiškas ir gyvas. Vynas daromas iš vynuogių, auginamų Schenkenbichlio ir Ladnerio vynuogynuose atspindi vėsų ir elegantišką Kamptalio klimatą. Šviežių raudonųjų uogų aromatai užduoda toną, kurį papildo rudeniška žemiška miško paklotės nata.
Vynuogės skinamos rankomis, vėliau sutraiškomos, supilamos į atviras fermentacijos talpyklas su koteliais ir stiebais ir paliekamos savaime fermentuotis nekontroliuojamoje temperatūroje 14 dienų. Vynas brandintas 300-500 litrų ąžuolo stainėse. Sumaišius atskirų vynuogynų vynus jis laikomas didelėse ąžuolinėse talpose. Vynas nefiltruotas. Gyva rūgštis, švelnūs ir santūrūs taninai sukuria subtilią vyno struktūrą.
Likutinis cukraus kiekis - 1g/l
Brandinimo potencialas iki 2030 metų.
Patiekti 16 °C temperatūros prie keptos anties krūtinėlės su bruknių uogienės padažu, laukinių paukščių (tokių kaip fazanas, putpelė) patiekalų, vidutinio kietumo brandžių sūrių.
„Jurtschitsch“ vyninė įsikūrusi istorinėje Sonnhofo dvare, Austrijos šiaurėje, garsiajame Kamptal vyno regione. Dvaro rūsių istorija siekia net XIV amžių, kai žemę čia dirbo vienuoliai. 1868 metais dvarą įsigijo Jurtschitsch šeima, kuri nuo tada puoselėja vyno gamybos tradicijas su pagarba gamtai ir inovacijomis.
„Jurtschitsch“ vyninė ilgainiui tapo viena iš pažangiausių Kamptalyje. Jie buvo pirmieji regione, pradėję:
Filtruoti ir patys pilstyti vyną į butelius (prieš tai tai darydavo tarpininkai)
Ekologišką vyndarystę – nuo pat 1972 metų
Skatinti atskirų vynuogynų vynus, siekiant atskleisti terroir – dirvožemio, klimato ir vietovės poveikį vyno skoniui
Šiandien „Jurtschitsch“ vardas simbolizuoja neprilygstamą kokybę, stabilumą ir tvarumą visame pasaulyje.
Didžioji dalis vynuogynų skirta baltosioms vynuogių veislėms, o išskirtinį dėmesį vyninė skiria:
Grüner Veltliner – tai Kamptal regiono vėliavnešys, žinomas dėl minerališkumo ir šviežumo
Riesling – išraiškingas, kompleksinis ir ilgai brandinamas vynas
Šeima kruopščiai dirba su vieno vynuogyno vynais, pabrėždama natūralią įvairovę ir terroir įtaką – tai puikiai įvertinama tarp vyno ekspertų ir kolekcininkų.
Nuo 1987 metų, „Jurtschitsch“ kasmet pristato specialų „GruVe“ Grüner Veltliner vyną, kurio etiketę kasmet kuria vis kitas menininkas. Tai ne tik kokybiškas sausas baltasis vynas, bet ir meno projektas, pritraukiantis kūrybos ir vyno mėgėjus visame pasaulyje.