Raudonasis sausas
Markowitsch Blaufränkisch 2023 - tai rafinuotas raudonasis vynas, kuris išsiskiria savo elegancija, vaisiškumu ir puikiai subalansuota struktūra.
Vynuogės skinamos rankomis rugsėjo pabaigoje, kai jos pasiekia optimalų nokimo lygį. Fermentacija vyko 12 dienų uždaroje talpoje, esant 30–32 °C temperatūrai, po kurios atliekamas malolaktinis virsmas. Brandinimas vyko prancūziškose ąžuolo statinėse, suteikiant vynui papildomą gilumą ir kompleksiškumą.
Aromatai: intensyvūs juodųjų serbentų bei juodųjų vyšnių.
Skonis: pilnas, su švelnia taninų struktūra ir subalansuota rūgštimi, suteikiančia vynui gaivumo ir dinamiškumo.
Rūgšties kiekis: 5,2 g/l
Likutinis cukraus kiekis: 1,0 g/l
Tiekti 16-18 °C prie laukinės paukštienos su raudonais kopūstais ir lengvais padažais, traškios kiaulienos šoninės keptos ant griliaus, jautienos karpačio, ant laužo keptų veršienos dešrelių.
Markowitsch pavardė neabejotinai užima tvirtas pozicijas tarp ryškiausių vyno gamintojų vaizdingame Karnuntumo regione, Austrijoje. Jų platus baltųjų ir raudonųjų vynų asortimentas, pasižymintis įvairia kaina ir aukšta kokybe, yra elegantiškas ir patrauklus kiekvienam vyno mėgėjui.
Šis novatoriškas vyndarys nuolat ieško naujų būdų atskleisti unikalius Karnuntumo terroir niuansus, aktyviai eksperimentuodamas su įvairių dydžių ir skirtingų gamintojų ąžuolo statinėmis. Būtent čia gimsta vieni įdomiausių ir labiausiai vertinamų Austrijos ‘Pinot Noir’ vynų, kurie savo subtilumu ir elegancija dažnai lyginami su Burgundijos pavyzdžiais.
Vyno stilius
Markowitsch vynai pasižymi ekspresyvumu, puikiu balansu ir elegancija. Jie harmoningai derina vaisiškumą, minerališkumą ir subtilias ąžuolo natas, puikiai atspindėdami Karnuntumo regiono charakterį.
Prestižiniai vynuogynai
Weingut Markowitsch valdo vynuogynus geriausiose Karnuntumo regiono vietovėse, kurių dirvožemiai ir mikroklimatas idealiai tinka aukštos kokybės vynuogių auginimui:
Kruopštus darbas vynuogyne ir rūsyje leidžia Markowitsch sukurti išskirtinio charakterio vynus.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Markowitsch vynai yra sukurti mėgavimuisi tiek būnant jauniems, tiek po brandinimo butelyje. Jų puikus balansas ir struktūra leidžia vynams sėkmingai vystytis laikui bėgant, įgaunant dar daugiau kompleksiškumo ir subtilumo. Ypač tai pasakytina apie jų aukščiausios klasės ‘Pinot Noir’ vynus, kurie gali puikiai bręsti daugelį metų.