1–2 iš 2
‘Roditis’ – tai sena ir viena iš plačiausiai auginamų baltųjų vynuogių veislių Graikijoje, ypač Peloponeso, Tesalijos ir Centrinės Graikijos regionuose. Nors istoriškai žinoma jau nuo Antikos laikų, ši vynuogė iki šiol išlieka aktuali dėl savo gebėjimo išlaikyti gaivumą net ir šiltame klimate. Dėl šios savybės ‘Roditis’ dažnai pasirenkama šiuolaikinių vyndarių, ieškančių balanso tarp tradicijos ir modernios, gaivios baltųjų vynų stilistikos.
Iš ‘Roditis’ uogų gaminami vynai paprastai būna šviesiai geltonos spalvos, su subtiliais citrusinių vaisių, obuolių, kriaušių, žolelių ir kartais net sūraus minerališkumo aromatais. Tai sausas, lengvas ar vidutinio kūno vynas, pasižymintis ryškia rūgštimi ir švariu, gaiviu poskoniu.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
‘Roditis’ puikiai dera su Viduržemio jūros virtuve – keptomis daržovėmis, žuvies patiekalais, jūros gėrybėmis, alyvuogėmis ar net šviežiu fetos sūriu. Tai ne tik paprastas vasaros vynas – tai šiuolaikiškai interpretuota Graikijos vyndarystės tradicija taurėje.