• Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Nealkoholinės alternatyvos
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Naujienos
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Pristatymas
  • Taisyklės
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Trumų patiekalai ir vynas

Carlas Vittadinis, italų daktaras, mikologas ir botanistas, buvo pirmasis smulkiai aprašęs ir suklasifikavęs trumų rūšis (1831 m). Jis aprašė 65 rūšis, net 50 iš jų tuo metu buvo naujai atrastos! Skirtingas rūšis Carlas ne tik aprašė, bet ranka nupiešė kiekvienos rūšies skirtumus. Šiuo metu, maistui daugiausia naudojamos keturios trumų rūšys: baltieji, taurieji juodieji (precious Black), Bianchetto (Marzuolo), vasariniai juodieji.

 

Jei patiekalų sudėtyje yra trumų, siūlome atsikimšti geriausią vyną. Dar geriau, jei jis subrendęs. Mūsų ekspertai pataria, kaip elgtis trumų sezono įkarštyje.

Nepatarsime, kaip susimedžioti trumų. Tačiau ne paslaptis, kad mes turime nemažai šiais kvapniais grybais paskanintų delikatesų (asortimentas čia)

Bendra taisyklė, renkantis vyną prie patieko su trumais: brandus vynas tiks geriau nei jaunas ir vaisiškas. Brandaus vyno aromatai – odos, grybų, grybienos, miško paklotės, žemės, grafito, džiovintų slyvų – atlieps trumų aromatus. Jauną, lengvą baltąjį nustelbs grybai, o intensyvus, vaisiškas raudonasis vynas gali užgožti trumus.

Prie mėsos patiekalų su trumais verta paieškoti 15 metų ar senesnio bordo, 10 metų ar senesnio barolo, „Brunello di Montalcino“. Vyną pagal rūgštį, svarumą reiktų derinti prie mėsos. Todėl Rosinio kepsnys (jautienos filė su foie gras ir trumais) geriau tiks su barolu, brunelu, bordo iš Pojako, o Velingtono kepsnys su veršiena ar antiena – su Dešiniojo Kranto bordo, „Chateauneuf du Pape“, „Gigondas“.

Itališki makaronai su trumais gerai derės su mažiau taniniška burgundija arba brandžia barbera. Panašaus, bet kiek paprastesnio vyno reiktų prie bulvių košės arba grateno su trumais. Tiks raudonasis „Moulin a Vent“, „Fleurie“, brandus „Crozes Hermitage“ iš Prancūzijos, „St. Laurent“ iš Austrijos. Rizotas su trumais tiks su svaresniu baltuoju vynu: burgundija, Kalifornijos „Chardonnay“ arba Ronos slėnio brandžiu baltuoju.

Jei trumais gardinate žuvį, pabandykite su 5–7 metų burgundija, baltuoju vynu „Pessac Leognan“ ar sausu 10 metų ar senesniu „Riesling“ iš Elzaso, Reingau, Pfalco, Vachau.

 

                    Baltieji trumai.                            Taurieji juodieji trumai (precious Black).              Bianchetto trumai (Marzuolo).                        Vasariniai juodieji trumai.

 

i

G. Tartufi baltųjų trumų gabaliukai 50 g

Šalis:
23.00 €
i

G. Tartufi Trumų pudra

Šalis:
9.00 €
i

G. Tartufi Amaretti sausainiai pagardinti trumais

Šalis:
10.00 €
i

G. Tartufi akacijų medus su vasariniais trumais

Šalis:
12.50 €
+ ‒
i

G. Tartufi Ančiuviai su trumais

Šalis:
12.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Ryžiai su trumais

Šalis:
9.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi grill artišokai su vasariniais trumais

Šalis:
12.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Pesto su vasariniais trumais

Šalis:
9.50 €
i

G. Tartufi Paprikos su vasariniais trumais

Šalis:
12.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi medus su vasariniais trumais

Šalis:
10.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Himalajų druska pagardina vasariniais trumais

Šalis:
13.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Geltonasis moliūgas su vasariniais trumais

Šalis:
9.00 €
i

G. Tartufi Alyvuogės ir vasarinių trumų kremas

Šalis:
6.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi trumų padažas 130 g

Šalis:
7.00 €
i

G. Tartufi Vasarinių trumų sviestas 75 g

Šalis:
9.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Trumų Grissini 120 g

Šalis:
4.00 €
i

G. Tartufi traškučiai su trumais

Šalis:
6.00 €
i

G. Tartufi pomidorų padažas su vasaros trumais 80 g

Šalis:
6.00 €
i

G. Tartufi Mini rinkinukas iš trijų produktų

Šalis:
18.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Guerande druska su trumais 60 g

Šalis:
8.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi Tagliatelle makaronai su baltaisiai trumais 250 g

Šalis:
8.50 €
i

G. Tartufi alyvuogių aliejus 55 ml

Šalis:
6.00 €
+ ‒
i

G. Tartufi trumų padažas 80 g

Šalis:
6.00 €
i

G. Tartufi baravykų ir baltųjų trumų užtepėlė 45 g

Šalis:
7.50 €
+ ‒
i

G. Tartufi traškučiai su trumais 45 g

Šalis:
5.00 €
i

Sūris Moliterno al Tartufo

Šalis:
6.00 €
+ ‒
Atgal
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 19:00
VI - 10:00 - 18:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove. Alkoholiniai gėrimai neparduodami asmenims jaunesniems nei 20 metų.   © 2016 - 2020 Visos teisės saugomos Vyno klubas.                                                                                                        
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika
  • Prisijungti
  • Registruotis

Prisijungimas


Pamiršau slaptažodį

Prisijungti naudojant


Facebook

Naujo vartotojo registracija

person
company
Sutinku gauti informaciją apie specialius pasiūlymus

Slaptažodžio keitimas