Pastiprintas saldus
Niepoort Tawny Colheita Douro DO – puikus pasirinkimas vertinantiems išskirtinį, daugiasluoksnį skonį ir unikalią vyno gamybos istoriją. Jo ilgaamžiškumas ir brandinimo procesas suteikia galimybę mėgautis vyno išskirtiniu charakteriu, kuris kaskart atsiskleidžia vis naujais akcentais.
Vynas buvo brandintas senose 550 litrų talpos statinėse ne mažiau kaip septynerius metus, todėl išsiskiria išskirtiniu sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. 2009-ųjų derlius buvo ypatingas, nors metai pasižymėjo sudėtingomis sąlygomis – rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais vyraujančios aukštos temperatūros neabejotinai tapo iššūkiu, tačiau tai leido sukurti aukštos kokybės vyną.
Vyno aromate atsiskleidžia subtilūs dūmo ir vanilės niuansai, kurie yra būdingi brandinimui labai senose statinėse. Palaipsniui išryškėja marmelado, razinų ir džiovintų abrikosų natos, kurios suteikia šiam vynui nepaprastą gylį ir sudėtingumą. Vynas svarus, švelnus, ilgo džiovintų vaisių poskonio.
Tiekti 16 - 18 C aperityvui, prie Foie Gras, įvairių desertų, ypač riešutų ir džiovintų vaisių.
Niepoort – tai viena ikoniškiausių ir labiausiai gerbiamų vyninių Portugalijoje, kuri nuo 1842 metų kuria išskirtinius porto vynus bei Douro, Dão, Bairrada regiono vynus. Niepoort - šeimos valdoma vyninė. Vizija, pagarba tradicijoms, drąsa, smalsumas ir neramumas: Niepoort šeimos kelią žymi visos šios savybės. Rezultatai yra kruopštaus darbo vaisius, bet kartu ir noras diegti naujoves, kylantis iš partnerystės ir kartų santykių. Per visą Niepoort istoriją visada buvo dvi kartos, dirbančios kartu. Šiandien tai penktoji ir šeštoji kartos, glaudžiai bendradarbiaujančios pelnė tarptautinį pripažinimą už savo gebėjimą derinti gilias vyndarystės tradicijas su moderniu, kūrybišku požiūriu į vyno gamybą.
Douro slėnis – unikalus terroir ir tvarios vyndarystės namai
Niepoort vynai gimsta viename seniausių ir įspūdingiausių Europos vyno regionų – Douro slėnyje, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai vieta, kur šiferio (port. xisto) dirvožemis, kalnuotas reljefas ir upės mikroklimatas sukuria idealias sąlygas brandinti charakteringus, kompleksiškus vynus.
Niepoort ypatingą dėmesį skiria tvariai vyndarystei – daugelis vynuogynų prižiūrimi biodinaminiais arba ekologiškais principais, o vynas gaminamas naudojant kuo mažiau intervencijos. Senos vynuogių veislės, kruopštus rankinis derliaus nuėmimas ir natūralios fermentacijos leidžia išsaugoti kiekvieno derliaus autentišką išraišką.
Porto meistrai, bet ne tik...
Nors Niepoort portas laikomas vienu geriausių pasaulyje, ši vyninė taip pat garsėja savo raudonaisiais ir baltaisais vynais, kurie stebina šviežumu, elegancija ir ilgaamžiškumu. Tarp žymiausių – Redoma, Batuta, Vertente ar Coche – vynai, kurie atspindi Douro regiono potencialą ne tik stiprintam, bet ir sausam vynui.
Kiekvienas butelis – tai meno kūrinys, gimęs iš gilaus ryšio su žeme, pagarba istorijai ir neblėstančios aistros eksperimentuoti.
Svarbu ne tik vadovautis teorija ir technologijomis, bet ir daryti tai, ką myli, nebijant suklysti. Eksperimentuoti ir perkurti, kol pasiekiamas tobulumas, visada gerbiant terroir ir mūsų pirmtakų išmintį. „Skirtumą daro ne mašinos, o mūsų protas.“ Štai kaip Dirkas Niepoortas kovoja už tarptautinį portugališkų vynų pripažinimą: jis rūpinasi senais vynuogynais ir tyrinėja vietinių vynuogių veislių potencialą. Įženkite kartu į Niepoort pasaulį.