1–3 iš 3
‘Dolcetto’ raudonųjų vynuogių veislė, kilusi iš šiaurės Italijos Pjemonto regiono. Nors pažodžiui šis pavadinimas reiškia „mažylis saldusis“, iš ‘Dolcetto’ gaminami vynai visai nesaldūs – jie pasižymi ryškiu vaisiškumu, švelniais taninais ir nedideliu rūgštingumu. Ši vynuogė Pjemonte auginama greta žymiausių veislių – ‘Barbera’ ir ‘Nebbiolo’, tačiau sunoksta greičiau ir leidžia sukurti prieinamesnius, kasdieniškesnius, bet vis tiek autentiškus vynus.
‘Dolcetto’ vynai dažnai išsiskiria tamsiai violetine spalva, sodriu vyšnių, mėlynių, slyvų bei kartaus šokolado aromatu. Skonis – švelnus, apvalus, su vidutinio intensyvumo taninais ir šiek tiek kartoku poskoniu, kuris gali priminti migdolus. Dėl nedidelio rūgšties kiekio, šie vynai dažniausiai būna lengvai geriami.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl savo minkštos struktūros ir draugiško stiliaus, ‘Dolcetto’ puikiai dera su kasdieniais patiekalais. Šį vyną galima derinti su itališkais makaronų patiekalais, pica, lengvais mėsos kepsneliais, keptomis daržovėmis ir net tuno ar grybų patiekalais. Jis taip pat tinka prie švelnių sūrių – nuo „Toma Piemontese“ iki „Fontina“.
Nors ‘Dolcetto’ vynai retai skirti ilgai brandinti, jų gyvybingas vaisiškumas ir autentiškas charakteris leidžia mėgautis jais jauname amžiuje – dažnai vos po metų ar dvejų nuo derliaus. Tai nepretenzingas, bet žavus Pjemonto kasdiss vynas, atspindintis regiono vaišingumą ir šilumą.