Raudonasis sausas
„Château Le Puy Emilien 2020“ – tai biodinaminis Bordo regiono vynas, puikiai suderinantis eleganciją, struktūrą ir inovatyvumą. Jis idealiai tinka ieškantiems autentiškos Bordo išraiškos.
Vynas pasižymi granato spalva ir juodųjų bei raudonųjų serbentų, skrudintų migdolų, grybienos, kedro ir raudonųjų slyvų aromatais. Burnoje jis yra mėsingas, šilkinis ir traškus.
Šis išskirtinis vynas gaminamas iš vidutiniškai 50 metų amžiaus ‘Merlot‘, ‘Cabernet Sauvignon‘ ir ‘Cabernet Franc‘ vynuogių. Jos auga molingose-dumblingose dirvose su molio ir kalkakmenio posluoksniu Saint-Émilion uolėtoje plynaukštėje.
Derlius nuimamas rankomis, vynuogės fermentuojamos su vietinėmis mielėmis, be chaptalizacijos, o vynas yra nefiltruotas. Su mažu sulfitų kiekiu (25 mg/l), šis vynas išties atspindi nelaužomą „Château Le Puy“ ūkio įsipareigojimą taikyti natūralios vyndarystės praktikas.
Vynas 24 mėnesius brandinamas ąžuolo statinėse, laikantis biodinaminių praktikų.
Patiekite 16-18 °C prie jautienos troškinio su miško grybais, lengvai rūkytos jautienos dešros troškinio su raudonomis pupelėmis, žvėrienos troškinio su daržovėmis.
Château le Puy – istorinė vyninė iš Bordo dešiniojo kranto, įsikūrusi aukščiausioje Côtes de Bordeaux apeliacijos dalyje, netoli Pomerol ir Saint-Émilion. Čia dominuoja ‘Merlot’ vynuogė, kuri kartu su unikaliu terroir sukuria išskirtinį vyno stilių. Vyninė nuo 1610 metų priklauso Amoreau šeimai, valdžiančiai 50 ha vynuogynų ir 60 ha pievų bei miškų, kad būtų išlaikyta natūrali ekosistema. Per visą istoriją čia nebuvo naudota cheminių trąšų ar pesticidų, o sulfitai naudojami minimaliai arba visai nenaudojami, išsaugant natūralų vynuogių charakterį.
Bordo vyno ekspertė Jane Anson po unikalios Cuvée Emilien degustacijos – nuo 1917 iki 2016 metų derlių – teigė, kad „tai neabejotinai viena iš Bordo vyninių, kuriai skiriama per mažai dėmesio“. Dar vienas garsus jų vynas, Retour des Îles, brandinimo metu leidžiasi į kelionę burlaiviu per Atlantą, aplankydamas Lisaboną, Braziliją, Karibus, Azorus, Didžiąją Britaniją, Amsterdamą, Kopenhagą ir grįždamas į Bretanės Duarnenės uostą.
Vyno stilius
Château le Puy vynai garsėja natūralumu, tyrumu ir puikiu gebėjimu bręsti. Tai elegantiški, harmoningai subalansuoti vynai, kuriuose atsiskleidžia autentiška Bordo terroir dvasia.
Prestižiniai vynuogynai
Vynuogynai įsikūrę kalkakmenio ir molio dirvožemyje, o biodinaminė priežiūra ir natūralūs metodai leidžia pasiekti maksimalų terroir išraiškingumą.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Fermentacija vyksta su natūraliomis mielėmis, be cheminių priedų. Brandinimas atliekamas didelėse ąžuolo statinėse, išlaikant šviežumą ir struktūrą.