Raudonasis sausas
Château Rauzan-Ségla 2017 – tai nepakartojamas vynas iš Margaux, kuris nuostabiai atsiskleidžia per tobulą balansą, ekspresyvumą ir brandą, siūlydamas nepaprastai kompleksišką aromatų ir skonių paletę.
Šis vynas išsiskiria tabako akcentais, kurie persipina su braškių ir cassis aromatais. Kompleksiškumo suteikia figų, rožių bei cinamono kvapai. Kreminė tekstūra, tamsių uogų charakteris ir prieskoniškos natos suteikia šiam vynui subtilumo ir elegancijos. Tai tikrai klasikinis Bordo vynas iš Margaux.
„Rauzan-Ségla“ išskirtinumą lemia išskirtinis Margaux vietovės „terroir“ turtingumas. Ši geologinė mozaika suskirstyta į tris pagrindinius dirvožemio tipus, kur kiekvienas prisideda prie vyno kokybės.
Derlius nuimamas rankomis, plotas po ploto, atliekant kruopštų vynuogių rūšiavimą. „Cabernet Sauvignon“, „Merlot“ ir „Petit Verdot“ vynuogės surenkamos į dėžes ir gravitacijos būdu transportuojamos į fermentacijos talpas. Vynifikacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, leidžiančiose tiksliai kontroliuoti temperatūrą. Vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių 60 % yra naujos.
Tiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos troškinio su juodomis slyvomis, jautienos ir veršienos kepsnio, keptos ėrienos/šonkaliukų, vidutinio kietumo sūrių.
Château Rauzan-Ségla - klasifikuotas Margaux apeliacijos ūkis, kuriam priklauso 51 ha vynuogynų, apsodintų Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc ir Petit Verdot vynmedžiais. Šis Bordo ūkis pasižymi turtinga istorija, kurios metu būta visko, tačiau nuo 1996 metų, kuomet Rauzan-Segla nusipirko Chanel, vyno kokybė kiekvienais metais ėmė augti. Dabartiniai Rauzan-Segla vynai skirti ilgam brandinimui, su kompleksišku prieskonišku ir gėlišku aromatu, koncentracija, vaisių tyrumu ir derme, kurią retam pavyksta pasiekti.