Raudonasis sausas
'Barbera' yra Langhe karalienė. Vynas daromas iš 3 skirtingų vynuogynų ir to pasekmė - orkestras butelyje, kuris groja raudonųjų vaisių natomis, ieškodamas
pusiausvyros tarp švelnumo ir gyvybingo rūgštingumo būdingo šiai veislei.
Fermentacija vykdyta nerūdijančio metalo talpose, vėliau vynas brandintas ąžuolo statinėse. Rubino spalvos vynas kvepia prisirpusiomis vyšniomis, juodaisiais serbentais, slyvomis, vilkdagiais. Sklandžios tekstūros, pakilaus rūgštingumo.
Patiekti 16 - 18°C temparatūros prie tradicinių itališkų patiekalų (pvz. makaronų su Bolognese padažu, picos), kiaulienos ar paukštienos patiekalų keptų griliuje.
Azienda Agricola Domenico Clerico – ikoniškas Barolo vyno gamintojas iš Pjemonto širdies.
Azienda Agricola Domenico Clerico – viena žymiausių ir įtakingiausių Barolo regiono vyninių, įsikūrusi Monforte d'Alba, Pjemonto kalvose. Nuo 1976 m. ši šeimos vyninė kuria aukščiausios kokybės Nebbiolo, Barbera ir Dolcetto vynus, atspindinčius tiek teritorijos autentiškumą, tiek modernų požiūrį į vyno gamybą.
Trumpai apie Domenico Clerico vyninę:
Įkurta: 1976 m.
Regionas: Monforte d’Alba, Barolo, Pjemontas, Italija
Specializacija: Barolo DOCG, Barbera d'Alba DOC, Dolcetto d'Alba DOC
Filosofija: Dirvožemio ir terroir išraiška derinama su moderniais vyno gamybos metodais.
Vyno gamybos filosofija
Domenico Clerico buvo vienas iš Barolo modernistų, kurie įnešė naujų vėjų į tradicinę Pjemonto vyno gamybą:
Mažos vynuogynų išeigos – aukščiausia kokybė kiekvienoje uogoje
Trumpesnė maceracija, švaresni vaisių aromatai
Prancūziško ąžuolo statinių naudojimas (barriques) vietoj didelių slavoniško ąžuolo statinių
Ekologiškas požiūris į vynuogynų priežiūrą: nėra pesticidų ar herbicidų.
Garsiausi vynai:
Barolo Ciabot Mentin Ginestra – struktūruotas ir ilgaamžis, iš Ginestra vynuogyno
Barolo Pajana – sodrus, kompleksiškas, su giliais taninais
Barbera d'Alba Trevigne – energingas, vaisiškas ir itin gastronomiškas
Dolcetto d’Alba Visadi – kasdieniam naudojimui, lengvai geriamas, bet išraiškingas
Vieta ir vynuogynai
Vyninė valdo apie 21 ha vynuogynų geriausiose Monforte d’Alba vietose: Ginestra, Pajana, Mosconi ir kiti prestižiniai plotai. Čia dirvožemiai molingi ir kalkingi – idealiai tinkantys giliems, struktūriškiems Barolo vynams.