Raudonasis sausas
J. Coudray-Bizot Vosne-Romanée 1er Cru La Croix Rameau 2019 – klasikinio stiliaus Vosne interpretacija iš „La Croix Rameau“ sklypo, apsupto Romanée-Saint-Vivant vynuogyno. Tai 100 % ‘Pinot Noir’ su pavyzdingu elegancijos, gylio ir senosios Burgundijos dvasios deriniu.
Aromate skleidžiasi raudonieji vaisiai – vyšnios, avietės, juos papildo samanų ir minerališkumo užuominos, švelnūs prieskoniai. Burnoje vynas vidutinio kūno, šilkinių taninų, su gyvybinga rūgštimi ir ilgai išliekančiu, minerališku poskoniu.
Vyndarystė – tikras Domaine klasikos etalonas: fermentuota atvirose talpose su vietinėmis mielėmis, po to brandinta 20 mėn. lengvai skrudintose prancūziško ąžuolo statinėse, iš kurių ~30 % – naujos. Subtilus ąžuolo prisilietimas išryškina terroir tonus, neužgoždamas vaisiaus.
Tiekti 16-18°C prie ant grotelių keptos putpelės su gervuogių padažu, laukinio šerno ragu arba kepto fazano su žolelėmis.
Coudray-Bizot – istorinė Burgundijos vyninė, įsikūrusi prestižiniame Côte de Nuits regione. Vyninė priklauso Charles Van Canneyt, kuris perėmė valdymą iš savo senelio Claude Coudray-Bizot, tęsdamas kelių kartų tradiciją. Šeimos vyninė išsiskiria pagarba senosioms Burgundijos vyndarystės tradicijoms – natūrali fermentacija, brandinimas ąžuolo statinėse ir minimalus intervencijos lygis leidžia atsiskleisti išraiškingam terroir.
Vyninė itin atidi vynuogynų priežiūrai – čia taikomi ekologiški bei biodinaminiai metodai, siekiant palaikyti dirvožemio gyvybingumą ir biologinę įvairovę. Coudray-Bizot filosofija remiasi idėja, kad puikus vynas gimsta tada, kai gamta veikia harmonijoje su žmogumi. Didžiausias dėmesys skiriamas ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynams – Burgundijos klasikai, čia įgaunančiai išskirtinę gylio, struktūros ir elegancijos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Coudray-Bizot vynai išsiskiria klasikinės Burgundijos elegancija, niuansais, mineraliniu preciziškumu ir dideliu brandos potencialu. Tai vynai, skirti tiek iškartiniam mėgavimuisi, tiek ilgalaikiam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Coudray-Bizot valdo mažą, bet itin aukštos kokybės vynuogynų portfelį Côte de Nuits regione. Kiekvienas sklypas apdirbamas atskirai, siekiant maksimalaus terroir išraiškos.
Svarbiausi vynuogynai:
Šiuos Grand Cru sklypus papildo mažesni, tačiau savitais bruožais pasižymintys parceliai Côte de Nuits regiono ribose, auginantys išskirtinės kokybės ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Coudray-Bizot naudoja tradicinį vyno brandinimą – vynai laikomi ąžuolo statinėse 18–24 mėnesius, dažnai naudojant natūralias mieles ir nenaudojant filtracijos. Naujo ąžuolo kiekis išlaikomas nuosaikus, kad išliktų natūrali vynuogių išraiška.
Šie vynai yra ilgaamžiai – nors kai kurie puikiai atsiskleidžia ir iškart po išleidimo, geriausi pavyzdžiai, ypač Grand Cru lygio, bręsta 10–20 metų ir ilgiau, įgaudami kompleksiškumo, rafinuotumo bei gylio.