Baltasis saldus
Vynas traškus su gerai integruota rūgštimi ir vaisišku poskoniu. Vynas gaminamas iš prisirpusių, kilniojo puvinio nepaveiktų, uogų. Vynuogių sultys fermentuojamos ir brandinamos nerūdijančio plieno statinėse 6 mėn.
Žalsvai gelsvo atspalvio vynas kvepia egzotinių vaisių ir baltųjų lelijų aromatais. Burnoje vynas minkštos rūgšties. Juntami prisirpusių persikų, melionų ir obuolių skoniai.
Likutinis cukraus kiekis 101,8 g/l
Rūgšties kiekis 7,2 g/l
Patiekti 8 - 10 °C temperatūros prie obuolių pyrago, minkšto, brandinto ožkos pieno sūrio ar gaivių desertų.
Medium-sweet, fruity white with lemons, lime curd, pineapples and peaches on the nose. Creamy, bright and balanced, if straightforward, with a medium body and peachy finish. Drink now. Screw cap.
Weinlaubenhof Kracher vienas iš žymiausių Austrijos saldžių vynų gamintojų, garsėjantis savo aukštos klasės desertiniais vynais (ypač Trockenbeerenauslese, Beerenauslese).
Kracher vyninė Austrijoje įsikūrusi šalia Neusiedler ežero, Burgenlando regione. Tai viena iš nedaugelio vietų pasaulyje, kurioje praktiškai kiekvienais metais įmanoma užauginti ir nuimti tinkamą kilniojo puvinio paveiktą derlių bei gaminti saldžius vynus. Būtent saldūs Kracher vynai pelnė pasaulinį pripažinimą ir įvairius titulus, pats gamintojas penkiskart pripažintas metų vyndariu, o vienas žymiausių vyno kritikas Robertas Parkeris vertina Kracher vynus aukščiausiais balais (vienintelis Austrijos vyninės vynas įvertintas 100 balų!). Kracher vynas pasižymi harmonija, kadangi saldumą atsveria ir subalansuoja gaivi rūgštis, o patys kompleksiškiausi vynai yra išskirtinai ilgaamžiai ir tampa kolekcionavimo objektu.
Filosofija ir ypatybės
Kracher siekia derinti likutinį sulčių cukraus turtingumą su elegancija ir vaisiškumu.
Daug dėmesio skiria derliui: atranka, vynuogių parinkimas, natūrali Botrytis įtaka, mažas derlingumas tam, kad koncentruotų aromatus.
Ribotas tiražas – Kracher vynai dažnai būna kolekciniai, išimtinai skirti vyno entuziastams ir aukštos klasės desertinių vynų rinkai.