Raudonasis sausas
Lėtai besiskleidžiantis vynas, kuris bręsdamas atskleidžia šviežių čiobrelių, raudonėlių, rožės žiedlapių, žibuoklių natas persipinančias su sodriais šilkmedžio, raudonųjų vyšnių, aviečių, cinamono, vanilės ir anyžių aromatais.
Tiekti 14-16 °C temperatūros prie antienos krūtinėlės, vištienos troškinio su grybais ir morkomis, troškintos triušienos su čiobreliais.
Lissome and polished, with expressive violet and blueberry aromas and precise but richly complex flavors of plum, mineral and spiced cinnamon. Finishes with refined and steely tannins. Drink now through 2023. 471 cases made. — TF
Medium ruby in color, the 2015 Pinot Noir Mimi's Mind has just a touch of flinty reduction on the nose to begin, opening out to black cherry, wild blackberry, dried lavender and warm earth with spices in the background. Light to medium-bodied, it’s silky in the mouth with concentrated red and black fruits, spices and notes of dusty soil and autumn leaves. It has a frame of firm, grainy tannins and wonderful juicy acidity to lift the long spicy finish. Give this another year or two in bottle.
Lingua Franca – viena moderniausių ir labiausiai vertinamų vyninių Oregono valstijoje, įsikūrusi Willamette Valley regione, garsėjančiame vėsaus klimato ‘Chardonnay’ ir ‘Pinot Noir’. Vyninė įkurta 2012 m. legendinio Master Sommelier Larry Stone, kuris, po ilgos karjeros geriausiuose pasaulio restoranuose, nusprendė įgyvendinti savo svajonę – kurti vyną, kalbantį terroir kalba. Šiame projekte jį palaiko vienas garsiausių Burgundijos vyndarių Dominique Lafon (Meursault), o vyno gamybą kuruoja Thomas Savre, patirties įgijęs dirbdamas su tokiais autoritetais kaip DRC ir Domaine Dujac. Pavadinimas „Lingua Franca“ simboliškai reiškia „bendrą kalbą“ – vyno kalbą, jungiančią žmones visame pasaulyje.
Vyno stilius
Lingua Franca vynai garsėja savo elegancija, švarumu, minerališkumu ir balansu. Stilius paremtas minimalios intervencijos filosofija – fermentacija vykdoma tik su natūraliomis mielėmis, brandinimas ant nuosėdų („sur lie“) suteikia ilgesnį poskonį ir tekstūriškumą, o prancūziškas ąžuolas naudojamas subtiliai, tik tam, kad praturtintų vyną, bet neužgožtų terroir. Tai vynai, kurie yra malonūs ragauti jaunystėje, tačiau kartu demonstruoja brandos potencialą.
Prestižiniai vynuogynai
Pagrindinė Lingua Franca pasididžiavimo vieta – LSV Estate Vineyard, įsikūręs pietiniame Eola–Amity Hills šlaite. Čia terroir formuoja:
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Lingua Franca vynai brandinami naudojant aukštos kokybės prancūziško ąžuolo statines, dažnai tik su nedidele dalimi naujo ąžuolo, kad būtų išsaugotas subtilumas. Dėl savo struktūros ir preciziškumo šie vynai puikiai atsiskleidžia jauni, bet kartu pasižymi ilgu brandinimo potencialu, leidžiančiu jais mėgautis ir po dešimtmečio.